Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajské včely jsou plné života. Jejich počet naroste

První rozšiřování včelstev má za sebou včelnice na střeše Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Oddělky, které byly na kraj přivezeny v červnu loňského roku, se rozšířily z jednoho nástavku na dva, počet plástů tak vzrostl z 33 na 66 a včely jsou naddimenzovány v růstu.

Jde vidět, že včelám střecha Krajského úřadu Jihomoravského kraje svědčí. Včely velice dobře prosperují, nosí velké množství sladiny i pylu. Matky už kladou vajíčka na plné obrátky,“ řekl Augustin Uváčik, který se o tři včelstva Jihomoravského kraje stará.

První med očekává už během několika málo týdnů. „Moc mě těší, že včely na střeše úřadu máme. Zlepšujeme životní prostředí a navíc budeme mít vlastní med, který využijeme do dárkových balíčků. Podle odhadu pana Uváčika letos bude k dispozici až 100 kilogramů medu,“ řekl hejtman Michal Hašek, který už několikrát na střechu zavítal i s návštěvami.

V současné době je na střeše deset až patnáct tisíc včel v jednom včelstvu. „Matky nakladou až dva tisíce vajíček denně, takže předpokládám, že každé včelstvo se rozroste až na osmdesát až sto dvacet tisíc jedinců již do konce měsíce dubna“ doplnil Augustin Uváčik.

Jihomoravský kraj

Štítky včela, střecha, Jihomoravský kraj, med, Michal Hašek, krajský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské včely jsou plné života. Jejich počet naroste  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.