Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lední medvídě ze Zoo Brno má za sebou první veterinární prohlídku

První veterinární prohlídka čtyřměsíčního mláděte ledního medvěda ukázala, že páté brněnské lední medvídě je samička. Poměr mezi narozenými mláďaty se tak vyrovnává na 3:2 – dva samci narození v roce 2007, samec a samička v roce 2012 a samička v roce 2015. Cora má tedy už druhou pokračovatelku rodu slavných matek.

Veterinární prohlídka probíhá pravidelně kolem čtvrtého měsíce věku medvíděte a kromě povinného čipování a očkování je její součástí zjištění pohlaví. Je to vždy první oddělení matky od mláděte po porodu, a proto celá akce probíhá velmi rychle, aby se zvířata minimálně stresovala. „Cora je ostražitá matka a dokáže instinktivně vycítit, že se něco chystá. Musím být při jejím oddělování od mláděte velmi vynalézavý a někdy se to podobá taktickým manévrům. I letos nás před veterinární prohlídkou trochu potrápila, ale když jí pak během několika minut mládě vrátíme, uklidní se a je spokojená,“ říká chovatel Jaroslav Jasínek.

Veřejnost nyní prostřednictvím našeho facebookového profilu zapojíme do výběru jména pro malou lední medvědici a z nejlepších nápadů vybere jméno kmotr/a/, jehož jméno oznámíme příští týden. Výběr jmen uzavřeme 10. dubna ve 12:00 a křtiny proběhnou v sobotu 16. dubna 2016.

Tisková zpráva

Štítky Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lední medvídě ze Zoo Brno má za sebou první veterinární prohlídku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.