Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Velikonoce v Lužánkách: Akce Velikonoční domeček se koná už dnes

K jaru neodmyslitelně patří malování velikonočních vajíček, pletení mrskaček, čerstvě narozená mláďátka a další zvířátka, která vykouknou po zimě ze svých úkrytů. Jinak tomu není ani v Lužánkách. Středisko volného času Lužánky si na období velikonočních svátků připravilo mnoho zajímavých akcí a tvořivých dílen pro děti, dospělé i rodiny s dětmi.

Lužánecké pracoviště Lidická se na Velikonoce každoročně chystá ve velkém. Celodenní akce s názvem Velikonoční domeček se již poněkolikáté koná na Zelený čtvrtek, kdy se největší lužánecké pracoviště kolemjdoucím otevře jako vždy dokořán. Na malé návštěvníky tu budou čekat kromě mnoha tvořivých dílen i živá kuřátka, králíci a kozičky ve výběhu na zahradě. Součástí bude také slavnostní odhalení včelích úlů, které jsou v Lužánkách velkou novinkou, stejně jako včelařský kroužek.

Doprovodný program zahrnuje také jarní malování na obličej, velikonoční hádání a vrcholem bude opět tradiční vynášení a pálení Moreny ve 12:30. „Nejoblíbenější jsou každoročně zážitkové věci. Minulý rok si děti velmi oblíbily výrobu hrkaček, s kterými potom mohly za zpěvu a hrkání vyprovodit Morenu a spálit ji,“ komentuje program jedna  z organizátorek, Gabka Odstrčilová. Velikonoční domeček můžete navštívit ve čtvrtek 24. března od 9 do 16:30 hodin.

Kdo by Zelený čtvrtek rád strávil trošku aktivněji, může zaskočit opět na pracoviště Lesná. Na malé sportovce tu bude čekat spousta tradičních i netradičních pohybových aktivit jak uvnitř, tak i venku. Dopoledne si děti zahrají laser game a odpoledne se vyřádí v atraktivních nafukovacích balónech, tzv. bumper balls.

Tisková zpráva

 

 

Štítky Lužánky, Velikonoce, Zelený čtvrtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce v Lužánkách: Akce Velikonoční domeček se koná už dnes  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.