Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město Brno postoupilo v tvorbě kulturní strategie

Tvorba kulturní strategie, kterou vedení města Brna plánuje, má nyní jasné časové rozvržení do března 2018. Tento strategický plán pomůže zajistit fungování brněnského kulturního a kreativního prostředí města a vzájemnou spolupráci mezi partnery.

Do června letošního roku chtějí zástupci brněnské kultury formulovat vize, provést situační analýzu. Proběhne také pravidelné půlroční setkání Brněnského kulturního parlamentu včetně dvou workshopů.

Následovat bude formulace prioritních os na základě provedené analýzy a sestavení pracovních skupin podléhajících těmto prioritním osám. Během příštího roku budou k nalezení kompromisů osloveny všechny zúčastněné strany, dojde také k vyjednávání v rámci Magistrátu města Brna s cílem formulovat konečná opatření. Finální dokument bude projednán a následně schválen radou a zastupitelstvem města v březnu 2018.

Brno chce poprvé v historii udělat kvalitní kulturní politiku ve spolupráci se všemi aktéry kulturní scény. Na základě této politiky bude schopno lépe nakládat s financemi na kulturu, lépe vnímat vše, co se v brněnské kultuře děje, a lépe reagovat na potřeby kulturní scény i potřeby diváků a posluchačů,“ uvedl náměstek pro oblast sociálně kulturní Matěj Hollan.

Proces strategického plánování začal tvorbou vize kulturního a kreativního Brna vycházející z analýzy stávajícího stavu. Na tomto plánování se podílejí kromě zástupců města také aktéři brněnské kulturní veřejnosti, a to jak ze zřizovaných organizací města Brna, tak i z těch, které město nezřizuje. Své vize tyto dotčené subjekty představují nejen na Brněnském kulturním parlamentu, na jehož druhém setkání v únoru byl celý proces tvorby strategie nastartován, ale i na speciálně svolaných jednáních, workshopech a dalších schůzkách.

Strategické plánování kultury navazuje kromě jiného na Mapování kulturních a kreativních odvětví v Brně (Jihomoravské inovační centrum pro Statutární město Brno, 2014). Tvorba strategie je pravidelně konzultována s Kanceláří strategie města a koordinována s procesem revize Strategie pro Brno, kde kulturní strategie tvoří jeden ze základů pilíře „Kvalita života“.

Tisková zpráva

Štítky Brno, strategie, kultura, analýza, Matěj Hollan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Brno postoupilo v tvorbě kulturní strategie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.