Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velikonoční víkend v Zoo se zvířaty a řemesly

Letošní velikonoční program začne v brněnské zoologické zahradě už v pátek a největším tahákem bude čtyřměsíční lední medvídě, velikonoční dílny pro děti a možnost vyzkoušet si umění mistra skláře a řezbáře.

V neděli mohou děti soutěžit o krmení lemurů a na Velikonoční pondělí se zapojit do oblíbené zábavné hry „Hledej vejce“. 

Během čtyř dnů si návštěvníci mohou užít velikonoční atmosféru prostřednictvím tradičních výrobků, jako jsou kraslice, vizovické pečivo nebo perníky. Zejména pro děti jsou určeny sobotní dílničky, kde se naučí plést pomlázku, zdobit vajíčka a vyrábět velikonoční ozdoby z papíru. Rodičům v sobotu nabídneme charitativní jarmark brněnských neziskových organizací a sociálních podniků.

Novinkou letošního roku je sklářská a řezbářská dílna, kde si děti mohou vyfouknout ze skla nebo vyřezat ze dřeva vlastní ozdobu. V neděli se bude soutěžit o zážitkový program – krmení lemurů kata a v Africké vesnici najdete výtvarné dílny, kde se bude tvořit z písku. „Velikonoce v zoo jsou zejména o zvířatech. Proto je i tentokrát připraveno několik atraktivních komentovaných krmení. Věříme, že největší zájem bude o naše čtyřměsíční lední medvídě, které mohou lidé od minulého víkendu vidět na vlastní oči. Povídání o těchto slavných obyvatelích naší zahrady je připraveno vždy v 10:30 a ve 13:00 a k vidění jsou i další mláďata – trojčata surikat a vlků hřivnatých,“ řekl vedoucí útvaru vnějších vztahů Michal Vaňáč.

Na Velikonoční pondělí budou jako každý rok malí návštěvníci hledat vajíčka v areálu zahrady. V areálu rozmístíme 1000 vajíček a za nalezená a odevzdaná vajíčka dostanou děti sladkou odměnu od velikonočního tygra. Na Dětské zoo proběhnou ukázky stříhání ovcí a povídání o tradičním zpracovávání vlny. Jaro je plné mláďat a tak nebude chybět ani focení s kuřátky a jízda na ponících. Po celé čtyři dny bude v provozu zoovláček. Rozpis komentovaných krmení najdete na www.zoobrno.cz.

Otevírací doba od 9:00 - 17:00 (poslední vstup do zoo v 16:00)

Tisková zpráva

Štítky zoologická zahrada, vejce, řemeslo, Velikonoční pondělí, umění, Velikonoce, dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční víkend v Zoo se zvířaty a řemesly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.