Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Velikonoční slavnosti na náměstí Svobody začínají už tento pátek

Tradiční akce na brněnském náměstí Svobody, jejíž součástí jsou prodejní trhy s rukodělnými výrobky, velikonočním zbožím a občerstvením, proběhne v termínu od 18. - 27. března.

Tyto jarní trhy v centru Brna nabídnou celkem 42 stánků. Jeden stánek je vyhrazen pro prezentaci neziskového sektoru. Co se týče konceptu slavností, jde nám především o to, aby návštěvníci slavností ocenili atmosféru  tradic, folklóru a také kvalitu nabízeného sortimentu,“ uvedl starosta městské části Brno-střed Martin Landa.

Organizátorem velikonočních slavností je kulturní a vzdělávací středisko městské části Brno-střed. „Letošní novinkou je, že kromě pódia se bude část programu odehrávat na volné ploše náměstí, kde chystáme interaktivní divadelní a hudební program,“ řekl střediska Roman Burián.

„Oživeno bude také pódium v době, kdy ho nebudou využívat účinkující - je zde připravena prezentace květin, sazenic a velikonočních vazeb,“ informoval Petr Kalousek, radní pro kulturu, sport a turismus a dodal: „Hlavní doprovodný program začne vždy odpoledne a nabídne především cimbálové a národopisné soubory. Kromě toho bude po celou dobu akce otevřena velikonoční výtvarná dílna pro malé i velké. A na Zelený čtvrtek je pro všechny milovníky velikonočních tradic připraveno servírování špenátu.“

Koncept nového rozložení stánků se snaží o zachování prostorového vjemu náměstí jakožto celku. Namísto jedné uzavřené scény je návrhem vytvořeno několik na sebe navazujících menších scén. Výhodou tohoto uspořádání je snadná prostupnost náměstím, možná vzájemná interakce mezi stánky, stávajícími domy i dominantami na náměstí,“ sdělil za autory nové dispozice stánků architekt David Šrom.

Provozní doba trhu je plánována každý den od 11:00 do 19:00 hod. (Prodejci mohou provozní dobu prodloužit dle zájmu zákazníků až do rozsahu 10:00 – 22:00 hod.) A i na této akci bude fungovat systém vratných obalů na nápoje. „Dovolujeme si návštěvníky akce upozornit, že nápoje budou nalévány výhradně do vratných skleniček a hrnečků (záloha je 50,- Kč). Použité sklo při další objednávce budou za čisté měnit přímo prodejci nápojů. Pokud chcete sklo pouze vrátit, využijte prosím stánek PŘÍJEM POUŽITÝCH SKLENIC A HRNEČKŮ, který bude stát viditelně hned vedle pódia,“ uvádějí na webu pořadatelé.

Kompletní program, včetně rozpisu sortimentu na jednotlivých stáncích jsou k dispozici na webu www.velikonocnislavnosti.cz a také na facebooku www.facebook.com/velikonocnislavnosti/.

Tisková zpráva

Štítky slavnost, nápoj, Martin Landa, Brno-střed, Brno, Facebook, Zelený čtvrtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční slavnosti na náměstí Svobody začínají už tento pátek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.