Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další zákazník našel v uzenině část jehly. Jak se do výrobku dostala, není zatím jasné

aké jste někdy našli v jídle vlas nebo chlup? To je nic proti tomu, co v uzenině s názvem Čertíci našel před nedávnem jeden ze zákazníků Globusu. V pochoutce od Kosteleckých uzenin objevil při krájení dvoucentimetrový úlomek jehly. Případem se teď zabývá Státní veterinární správa, která si u výrobce vyžádala detailní kontrolu.

Na rozdíl od obdobného případu, ke kterému došlo začátkem roku, nenašla žádné pochybení.

Zhruba dvoucentimetrový úlomek jehly našel zákazník v Čertících se šarží L000900458767 a datem spotřeby 27. února. „Tato šarže byla expedována z Kostelce do centrálního skladu obchodního řetězce Globus v Jirnech v množství 60 kusů. Uzeniny byly zabaleny ve vaničkách o váze 400 gramů. Datum spotřeby bylo u této šarže 27. února 2016. Spotřebitel však uvádí, že měl výrobek uskladněný v mrazáku,“ popsal mluvčí veterinární správy Petr Pejchal.

Ve výrobně tak krátce poté proběhla detailní kontrola všech systémů, které mají kovy v potravinách objevit. „Při kontrole detektorů kovu nebylo zjištěno pochybení. Výrobce předložil úředním veterinárním lékařům servisní zkušební protokoly ke konkrétnímu detektoru na balicí lince. Detektor je dle protokolu schopen zachytit předměty či částice z nerezové oceli od velikosti 6 milimetrů, u železa a neželezných kovů i menší, což bylo fyzickou kontrolou ověřeno,“ dodal mluvčí. Případ tak zůstává stále v šetření.

Není to přitom jediný takový případ, co inspekce v posledních měsících šetřila. V lednu nařídila stáhnout z prodeje Uherskou klobásu od výrobce Krahulík, prodávanou obchodním řetězcem Lidl. I v tomto případě našel zákazník v balení úlomek jehly.  

Autoři | Foto SVS

Štítky Globus, Kostelecké uzeniny, Státní veterinární správa České republiky, kovy, Lidl, Kostelec (Krnov), Jirny, uzenina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další zákazník našel v uzenině část jehly. Jak se do výrobku dostala, není zatím jasné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.