Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Demonstrátorský kurz Hvězdárny a planetária Brno

Pozorujete rádi hvězdné nebe? A „trpíte“ nutkáním vyprávět všem okolo o tajích a krásách vesmíru? Pak čtěte dál! Hvězdárna a planetárium Brno totiž již v březnu letošního roku otevře prezenční kurz pro tzv. demonstrátory neboli průvodce noční oblohou.

Právě s nimi se na hvězdárně setkáte, pokud dorazíte na večerní pozorování. V pozorovatelně, kopuli či malém planetáriu jsou jako doma, bravurně ovládají hvězdárenské dalekohledy a perfektně se vyznají na noční obloze. Pokud byste se chtěli k týmu demonstrátorů přidat a stát se průvodcem našich návštěvníků po blízkém i vzdálením vesmíru, můžete tak učinit v rámci demonstrátorského kurzu.

Demonstrátorská sekce Hvězdárny a planetária Brno má velmi dlouhou tradici, která se začala psát již na sklonku 40. let minulého století. Za tu dobu prošlo demonstrátorskou sekcí velké množství nadšených pozorovatelů vesmíru, z nichž se někteří vydali na dráhu úspěšných profesionálních astronomů a fyziků. Za všechny jmenujme třeba Jiřího Grygara, Luboše Kohoutka, Zdeňka Mikuláška či Miloslava Drückmullera.

U nás na Hvězdárně a planetáriu Brno vás nyní naučíme vše nezbytné pro úspěšné demonstrování. V celkem 11 lekcích získáte praktické i teoretické znalosti z astronomie, s nimiž se už na hvězdném nebi neztratíte. A chybět samozřejmě nebude ani pozorování u dalekohledu pod skutečnou noční oblohou. Jediné, co budete potřebovat, je nadšení pro věc a chuť dozvědět se něco nového. Chcete-li se stát demonstrátorem, neváhejte a napište nám na emailovou adresu pruvodce@hvezdarna.cz– dozvíte se další podrobnosti. S ohledem na omezenou kapacitu kurzu je nezbytné zaslat přihlášku do 7. března 2016.

Demonstrátorský kurz je určen zejména studentům středních a vysokých škol starších 15 let, má celkem 11 lekcí a bude probíhat každý týden ve středu od 19:30 na hvězdárně. Startujeme již 9. března!

Tisková zpráva

Štítky Hvězdárna a planetárium Brno, vesmír, noční obloha, Luboš Kohoutek, Jiří Grygar, Zdeněk Mikulášek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demonstrátorský kurz Hvězdárny a planetária Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.