Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

O jarňákách na hvězdárnu

Hvězdárna a planetárium Brno si pro brněnské jarní prázdniny od pondělí 29. února do pátku 4. března zařadila do programu několik několik mimořádných pořadů pod umělou i skutečnou oblohou, stejně jako v sále exploratoria.

 

Se zvířátky o vesmíru

Ježek, zajíc, krtek a sova jsou čtyři kamarádi, kteří se sešli na kraji lesa, aby prozkoumali hvězdářskou základnu. Všechno je pro ně nové, nikdy nic podobného neviděli, a když vidí startovat raketu, jsou z toho úplně paf. Nikdo netuší, o co by se mohlo jednat, a tak vymýšlí jeden bláznivý nápad za druhým. A snad by se tam dohadovali dodnes, kdyby nepotkali chytrého myšáka, který jim vše vysvětlil. A protože myšák strávil celý život mezi vědci na hvězdářské základně, ví toho o vesmíru opravdu hodně.

>| od pondělí do pátku vždy v 10.00

Prohlídka výstavy: Příběh Sluneční soustavy

Umělou hvězdnou oblohu, na rozdíl od digitária, zde sice neuvidíte, ale to neznamená, že byste nebyli obklopeni vesmírem. Sál exploratoria totiž nabízí unikátní procházku fascinujícím příběhem Sluneční soustavy. Žáci a studenti se během ní seznámí s moderním pohledem na okolí naší planety, dotknou se meteoritu starého přibližně 1 milión roků a s pomocí unikátní audiovizuální koule poznají nejen Zemi z nadhledu, ale i řadu dalších planet.

>| od pondělí do pátku vždy v 11.00

Úžasné planety

Vydejte se na cestu současnou i minulou Sluneční soustavou a odhalte některá planetární „nej“! V představení pro celou rodinu nahlédnete pod pokličku vzniku Sluneční soustavy a zjistíte, kdy a kde se vzalo Slunce s planetami. Na vlastní oči spatříte ta nejzajímavější zákoutí našeho planetárního systému a podíváte se do míst, kam se doposud odvážily jen meziplanetární sondy. Zkuste se vrátit do školních lavic a vyřešit malý astronomický kvíz! Kdo vyhraje, děti nebo rodiče?

>| od pondělí do pátku vždy ve 14.00

Astronaut

Vydejte se na fantastickou cestu vesmírem! Výzkum vesmíru je jedním z největších dobrodružství, do kterého se lidstvo kdy pustilo. Touha po poznání nás žene kupředu, jsme připraveni napnout plachty k cestě ke hvězdám. Je to ovšem cesta plná dřiny, krátkých záblesků vzrušení i mylných kroků. Je to výprava, která nalézá odpovědi na ty nejzajímavější otázky!

>| od středy do pátku vždy ve 15.30

Kompletní program s možností rezervací najdete na http://www.hvezdarna.cz/program

Důvodů, proč se o jarních prázdninách vydat na Kraví horu, je tedy více než dost! 

Tisková zpráva

Štítky vesmír, Sluneční soustava, jarní prázdniny, Hvězdárna a planetárium Brno, hvězdárna, Země, Slunce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O jarňákách na hvězdárnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.