Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Lední medvědice Cora z Brněnské zoo již bere mládě na procházky

Lední medvědice Cora překvapila chovatele a již o měsíc dříve než při předchozím odchovu vyvádí své mládě na krátké vycházky do venkovního výběhu. Pro bezpečnost medvíděte ale zatím stále zůstává cesta kolem jejich expozice uzavřena. Návštěvníci se na medvědí rodinku mohou těšit v prvních březnových týdnech.

Nanuka a Kometu začala Cora vodit do výběhu ve třech a půl měsících, zatímco toto mládě poprvé pustila v necelých třech měsících. Může v tom hrát roli to, že je medvídě jedno a v boxu se nudí, ale může to být i extrémně teplým počasím,“ říká ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Cora je již tři týdny přikrmována a na konci minulého týdne byl chovatel ledních medvědů poprvé od porodu v zázemí porodního boxu. Teď bude několik dnů pravidelně porodní box navštěvovat, aby zjistil, jak Cora reaguje. „První kontakt proběhl dobře. Cora sice byla trochu nervózní, ale tento postup je důležitý, aby si postupně zvykala na přítomnost lidí a byla připravena na první veterinární prohlídku mláděte,“ říká chovatel Jaroslav Jasínek.

Pokud bude vše probíhat v pořádku, uzavřeme na nezbytnou dobu vstup do venkovního výběhu, vyčistíme bazén a pak už nic nebude bránit první veterinární prohlídce. Po zjištění pohlaví bude následovat výběr jména společně s veřejností, termínu křtu a kmotra ledního medvíděte.

Tisková zpráva

Štítky Cora, Zoologická zahrada Brno, medvědice, box

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lední medvědice Cora z Brněnské zoo již bere mládě na procházky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.