Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopravní podnik zahájil provoz stanice na CNG. Uspoří i městské firmy

Dopravní podnik města Brna zahájil 22. února provoz plnící stanice pro vozidla na stlačený zemní plyn CNG. Stojí poblíž vozovny ve Slatině na Hviezdoslavově ulici. Je nejrychlejší a nejmodernější v Brně.

Stanice slouží veřejnosti a je samozřejmě k dispozici i městským firmám. „Stlačeným zemním plynem plní svá vozidla nejen Městská policie Brno, ale také Brněnské komunikace či pohřební a hřbitovní služby. Věřím, že do budoucna se připojí i další subjekty a tímto krokem nejen uspoří, ale také přispějí k ochraně životního prostředí,“ uvedl brněnský primátor Petr Vokřál.

Například desítka vozů Městské policie Brno jezdí na CNG. Náklady na jejich provoz klesají až o třetinu oproti klasickým motorům.

K plnění vozidel má stanice jeden výdejní stojan se dvěma pistolemi. Jedna je určena pro osobní auta, druhá s větším průměrem pro nákladní vozidla. Celá stanice je samoobslužná. Plnění nádrže jednoho osobního automobilu trvá 3 minuty.

Na snímcích pod textem jsou zachyceni u stanice brněnský primátor Petr Vokřál s ředitelem Městské policie Brno Bohumilem Šimkem. Na spodní dvojici je pak jeden ze strážníků při tankování služebního vozu.

Zdroj: Brno.cz

Štítky stlačený zemní plyn, Dopravní podnik města Brna, Brno, obecní policie, Petr Vokřál, Bohumil Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik zahájil provoz stanice na CNG. Uspoří i městské firmy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.