Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj mého srdce 2015 - polovina hlavních cen pro Jihomoravský kraj

Polovina z osmi hlavních cen každoročně vyhlašované ankety Kraj mého srdce za rok 2015 putovala do Jihomoravského kraje. Na letošním 25. veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze ceny převzala ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava Zuzana Vojtová.

Po jednom prvenství pak získal Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Karlovarský kraj a Praha. Jihomoravský kraj získal ocenění ve všech kategoriích kromě kategorie Zimní dovolená. Anketu Kraj mého srdce vyhlašuje každoročně vydavatelství KAM po Česku a veletržní společnost Incheba Expo Praha. Pro svůj oblíbený turistický kraj letos v  osmi kategoriích hlasovalo celkem 10 745 osob. 

V anketě „Kraj mého srdce“ lidé každoročně vyjadřují svou oblibu jednotlivých aktivit v regionech naší republiky. Hlasování probíhá pouze on-line formou a vyhlašování výsledků na veletrhu cestovního ruchu Holiday World se už stalo tradicí. Záštitu nad akcí převzala již tradičně Asociace krajů ČR. Stejně jako v minulých letech účastníci v každé vypsané kategorii vyjadřovali prostřednictvím portálu www.kampocesku.cz  své sympatie třem krajům bez ohledu na preference. Anketa byla záměrně šířena různými kanály - prostřednictvím bannerů na různých regionálních www stránkách. Rozdílná návštěvnost webových stránek samosprávných, destinačních a profesních webů se pochopitelně zajímavě promítla do konečných výsledků hlasování. To je důvodem, proč největší počet hlasujících vzešel, stejně jako v minulém ročníku ankety, z Moravskoslezského kraje (23 %). Na druhém místě se výrazně prosadil Jihomoravský kraj (16,5 %), třetí byla Vysočina (12 %).

Jihomoravský kraj zabodoval ve „své“ kategorii Folklor a tradice a dosáhl zde nejlepšího výsledku ze všech kategorií.  Svůj hlas mu dalo 73 % hlasujících. Nově vyhlášená kategorie Lázně, lázeňství, wellness přinesla palmu vítězství Karlovarskému kraji, Jihomoravský kraj s nejmladšími lázněmi v ČR obsadil třetí místo. V kategorii Pěší turistika získal Jihomoravský kraj prvenství před krajem Jihočeským a Moravskoslezským, stejné pořadí získaly tyto kraje i v nové anketní kategorii Výlety s dětmi. V kategorii Cykloturistika zvítězil Jihomoravský kraj před Jihočeským krajem a Vysočinou, v kategorii Folklór a tradice před Jihočeským a Zlínským krajem. V kategorii Památky/historická místa se Jihomoravský kraj umístil na třetí pozici za Prahou a Jihočeským krajem, kategorii Zimní dovolená ovládly Liberecký a Moravský kraj a Vysočina.

Velmi zajímavé a nečekaně vyrovnané bylo věkové složení celkového vzorku hlasujících: věk 30-39 let (20,2 %), 40-49 let (19,1 %), 50-59 let (17,7 %), 60-69 let (19,8 %). Nejstaršímu účastníkovi ankety bylo 88 let, nejmladšímu 7 let. Jako vždy přišlo i několik hlasů ze Slovenska a Polska.

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, cestovní ruch, Praha, anketa, Jihočeský kraj, tradice, Česko, Kraj Vysočina, Karlovarský kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj mého srdce 2015 - polovina hlavních cen pro Jihomoravský kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.