Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti z domovů budou bydlet se studenty. Ti jim pomohou v začlenění

Nový projekt Symbios by měl pomoci studentům a dětem, které končí své pobyty v dětských domovech. Pracovníci odboru investic a správy bytových domů nyní vytipovávají vhodné byty v domech spravovaných městskou částí.

„Projekt Symbios hodlá spojit bydlení studentů a mladých lidí opouštějících dětské domovy. Právě  oni jsou velmi ohroženou skupinou. Řada z nich přechod z dětského domova do samostatného života nezvládne a mnohem častěji se pak dostávají do možných problémů, jako je například užívání drog či finanční negramotnost,“  uvedl radní David Oplatek, do jehož gesce sociální oblast spadá.

Symbios našel inspiraci ve Vídni, kde již řadu let úspěšně funguje podobný program realizovaný charitativní organizací Vinzirast. Tam je sdílenému bydlení věnován dokonce celý bytový dům v širším centru města. Vedle malých bytů mohou jeho obyvatelé využívat i zázemí společné kuchyně s jídelnou. V objektu je i restaurace a dílny, kde lidé z domu najdou zaměstnání.

Brněnský projekt není tak ambiciózní. Na začátek se uvažuje o využití propojení bytových jednotek. V podmínkách České republiky nemá podobný záměr spojující studenty a lidi ohrožené sociálním vyloučením obdoby. Úspěšná realizace zcela ojedinělého projektu může ukázat nové cesty v oblasti sociální práce.

Tisková zpráva

Štítky projekt, dětský domov, Vídeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z domovů budou bydlet se studenty. Ti jim pomohou v začlenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.