Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

The Dumplings /PL/ na Flédě otevřou electropopový lunapark

Nejmladší a nejslibnější polské duo The Dumplings připravuje po úspěchu na Colours of Ostrava další českou zastávku. Už 25. února rozbalí Justyna Święs a Kuba Karas na brněnské Flédě svůj electropopový lunapark.

Hlavní atrakcí bude experimentální a snový pop, který poskakuje mezi jiskřivými tanečními melodiemi a kosmicky konejšivými baladami. Do Brna kapela dorazí na půli cesty mezi evropskou festivalovou šnůrou a velmi očekávaným vystoupením na prestižním americkém festivalu SXSW Music.

The Dumplings patří k nejžhavějším objevům evropské indiepopové scény. Před dvěma lety kapela uchvátila polské kritiky. Následně duo zavařilo s klipem Technicolor yawn počítadla Youtube na více než 1 milionu zhlédnutí, což jim otevřelo cestu do zahraničí. „Po úspěšné loňské tour na evropských festivalech si The Dumplings všiml prestižní britský časopis NME a následovala pozvánka na globální hudební festival SXSW Music v Texasu. Na Flédě duo vystoupí jen necelý měsíc před velkou americkou premiérou, což je pro klub velká čest a pro fanoušky příslib perfektní formy a vybroušeného zvuku,“ dodává dramaturg klubu Fléda Josef Unčovský.

Electropopový koncert zahájí křehká a svůdná vokální partie osmnáctileté Justyny Święs, pravidla hry však bude diktovat Kuba Karas a jeho kytara, bubny a samplování. Anglickopolské songy doplní i bassové třesky a nahodile zlomené beaty, které jsou pro The Dumplings typické. Specialitou koncertu bude warm-up set střižený Tomem Holičem & PSJ. Vousatá dvojka se postará nejen o rozehřátí publika, ale i o afterparty prodloužené čtvrteční jízdy.

O The Dumplings /PL/

Za tři roky společného fungování se electropopové dvojici z horního Slezska podařilo uchvátit každého, kdo se s jejich muzikou potkal. Nejdříve je recenzenti a hudební kritici ocenili jako nejlepší debut v nejprestižnější polské hudební anketě Fryderyk Award 2014. Později se svým surrealisticky barevným retroklipem Technicolor yawn zavařili počítadla Youtube na více než 1 milionů zhlédnutí. Vystupovali na Szigetu, Colours of Ostrava i britském The Great Escape a po několika show v Japonsku si vybojovali pozornost i na druhé straně Atlantiku. O místo na výsluní se The Dumplings poperou v březnu 2016, kdy vystoupí na showcase přehlídce v rámci prestižního festivalu SXSW v americkém Texasu.

UKÁZKY

The Dumplings – Technicolor yawn - youtu.be/qsODEfkIJu0

The Dumplings - Betonowy Las - youtu.be/GqZxi3nonqQ

The Dumplings /PL/, Fléda, 24. února, 20:00

Vstupné 200 Kč + poplatky předprodeje / 250 Kč na místě
Facebook událost
PŘEDPRODEJ:
SMSTICKET .cz

GOOUT.cz
INDIES, Poštovská 2
CAFÉ ELEVEN, Dominikánská 11

Tisková zpráva

Štítky Fléda, zábavní park, festival, Justyna Święs, Kuba Karaś, Colours of Ostrava, YouTube, Texas, Brno, Sziget Festival, hudební skupina, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

The Dumplings /PL/ na Flédě otevřou electropopový lunapark  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.