Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnský Zetor plánuje rozšíření své modelové řady

Brněnská strojírenská společnost Zetor tractors se chce zaměřit na rozšíření své modelové řady traktorů na šest typů a obsáhnout tak výkonnostní spektrum od 50 do 200 koní. Aktuální je vývoj páté modelové řady, kterou tvoří tříválcový traktor s výkonem 49 koní.

Zetor, jehož továrnu v Brně včera navštívil prezident Miloš Zeman, v posledních letech vyrábí přes 4000 traktorů ročně. Přesná čísla za loňský rok firma zatím uvádět nechce.

"Roky 2012 a 2013 byly z hlediska prodeje traktorů rekordní téměř na všech trzích v celé Evropě. Oproti tomu v letech 2014 a 2015 jsme zaznamenávali poklesy a snížení poptávky ze strany zákazníka," uvedla ředitelka Úseku korporátní komunikace Margaréta Víghová.

Pokles se podle ní netýká jen jedné značky, ale globálně celého trhu. "Z údajů, které monitorujeme a vyhodnocujeme, usuzujeme, že v následujícím roce by se poptávka na jednotlivých trzích měla stabilizovat," uvedla Víghová.

Zetor od roku 2010 do roku 2014 vyrobil a prodal přes 21.000 traktorů. Do jednoho z nich si dnes sedl i prezident republiky. Traktor měl pořadové číslo 1,324.306. V brněnské továrně se traktory vyrábí téměř 70 let.

Firma plánuje i rozšíření prodejní sítě. "Pozornost je věnována západní Evropě, kde se hledají noví obchodní partneři. Cílem je upevnit pozice značky na trzích, jakými jsou Německo, Francie, Velká Británie, země Beneluxu a jiné," dodala Víghová.

Zdroj: ČTK

Štítky traktor, Zetor, Miloš Zeman, Evropa, Brno, Benelux, Německo, Francie, Velká Británie, Západní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský Zetor plánuje rozšíření své modelové řady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.