Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Značku na přání si zaregistrovaly už desítky lidí. Magistrát vydal i několik s názvem města

V souvislosti s novelou zákona je možné si od ledna 2016 zažádat o novou značku na přání pro svůj dopravní prostředek. Na Odbor dopravněsprávních činností MMB se zatím v této věci dostavilo 141 osob s tím, že bylo provedeno celkem 156 rezervací značek na přání.

Značky na přání mohou mít různou podobu. 20. ledna si vyzvedl na Odboru dopravněsprávních činností Magistrátu města Brna jeden žadatel šestici značek, z nichž ta nejpřitažlivější měla čtyři jedničky a název našeho města. Nepochybně se jedná o brněnského patriota.

Registrační značka musí mít přesně 8 znaků. Je tvořena buď jen z číslic, nebo písmen, kde ale musí být alespoň jeden znak číslice. Je možné chtít i slovo s písmenem „O“, přičemž toto písmeno je akceptováno jako číslice nula, tedy „0“. Proto brněnský magistrát přijal například žádosti jako DEM0LICE, BATM0BIL a dále např. LUCIFER1 a UKRADEN3.

Další zajímavé akceptované žádosti: STK 00000, STK 00001, STK 00002, VIP 77777, VIP 1XXXX, 997 TURBO, BRNO 1111, BRNO 7777, 000 TOMAS, 888 JIRKA, 888 KATKA, MAR TIN69, MAR TIN83. Nutno podotknout, že skladba značky na přání se často odvíjí od názvu firmy, resp. jej obsahuje. S každým takovým žadatelem magistrát komunikuje, a pokud se on-line zjistí, že jimi požadovaná kombinace již není v rámci 206 úřadů v celé ČR volná,  je možnost zvolit další varianty.

Nutno podotknout, že skladba značky na přání se často odvíjí od názvu firmy. S každým takovým žadatelem magistrát komunikuje, a pokud se on-line zjistí, že jimi požadovaná kombinace již není v rámci 206 úřadů v celé ČR volná,  je možnost si zvolit další varianty.

Rezervace značky stojí 500 Kč. Koupě jedné značky přijde na 5 000 korun. Majitel auta žádající o značku na přání zaplatí tedy celkem 10 000 Kč.

Štítky magistrát, Brno, STK, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Značku na přání si zaregistrovaly už desítky lidí. Magistrát vydal i několik s názvem města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.