Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Projekt Super Soused pro řemeslníky se rozšiřuje i na Brno

Internetový projekt Super Soused, který propojuje drobné řemeslníky s koncovými zákazníky, se po svém loňském spuštění v Praze rozšiřuje i do Brna. Služba od loňského září nabídla téměř 2000 zakázek práce řemeslníkům a domácím kutilům. Ti svoji pomoc nabídli zákazníkům už více než 7200krát.

Podobnou službu nabízí například i portál řemeslníků www.umimvse.cz. Aktuálně nabízí pomoc 203 lidí na několika desítkách adres v České republice.

Prostřednictvím webového portálu Super Soused si lidé mohou objednat například připevnění poličky na zeď, položení plovoucí podlahy, přestěhování, posekání trávníku či žehlení prádla. Po podrobném popisu požadavku se ozývají jednotliví řemeslníci s konkrétní cenovou nabídkou. Kterou uživatel zvolí, je pouze na něm. Posuzovat může nejen podle ceny, ale například i kvality či referencí, které řemeslníci na webu získají.

"V Brně službu rozjíždíme díky obrovskému zájmu a poptávce přímo od lidí. Sami jsme nečekali, že se celý projekt rozjede tak rychle. Ale těší nás, že můžeme lidem dávat práci," uvedl Novák. Podle něj už portál využívají i řemeslníci z Ostravy, kteří se díky možnosti vydělat si stěhují do Prahy. Za svou práci tu totiž dostanou zaplaceno nesrovnatelně lépe. "Očekávám, že časem se vyplatí řemeslníkům stěhovat se za prací i do Brna," uvedl Lukáš Novák, investor a spoluzakladatel projektu..

Počet zadaných zakázek na portálu www.supersoused.cz se pro Prahu a Brno pohybuje kolem 120 zakázek denně. Super Soused poskytuje služby v oblasti řemeslných prací, prací hodinových manželů, stěhování, zahradních prací, pomoci s technickými problémy s PC, TV a spotřebiči, ale i s domácími pracemi a úklidem.

Kromě udělování referencí se projekt snaží před nepoctivými řemeslníky chránit také jinak, například formou placení. Peníze totiž poukáže zájemce o práci na účet agentury provozující web. Ta je řemeslníkovi vyplatí až po provedení práce, a to ještě jen tehdy, když s tím bude zákazník souhlasit. Pokud zakázku udělá špatně, peníze nedostane. Z ceny si projekt vezme provizi 15 procent.

Zdroj: ČTK

Štítky řemeslo, projekt, Brno, Praha, Česko, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Super Soused pro řemeslníky se rozšiřuje i na Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.