Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno opět podpoří sportoviště pro veřejnost

Rada města Brna na svém zasedání 19. 1. 2016 doporučila zastupitelstvu, aby schválilo pokračování podpory provozu tří důležitých sportovišť pro veřejnost, která nejsou provozována městem Brnem ani jeho organizacemi. I díky těmto dotacím bude podle závazku provozovatelů zajištěno, že se nebude v tomto roce zvyšovat vstupné.

Konkrétně jde o tato sportoviště:

800 tis. Kč pro společnost Galant Brno, s.r.o. na provoz plaveckého bazénu Sportareál Družstevní v Brně: Sportoviště s bazénem 25*12,5 metrů, regeneračním bazénkem a fitness bylo vybudováno v roce 2009 za finanční podpory Statutárního města Brna ve výši 20 milionů korun. Plavecký bazén je koncipován jako tréninkový pro sportovce a pro kondiční plavání veřejnosti. Rovněž se zde koná povinná plavecká výuka pro ZŠ. Roční návštěvnost areálu je cca 100.000 osob.

1.734 tis. Kč pro Sportovní klub Královo Pole, o.s. na úhradu nákladů sportovního areálu na ulici Vodova 108: Poskytnutá dotace poslouží ke zkvalitnění sportovního prostředí pro vrcholové a výkonnostní složky sportů, působících ve starší i nové části městské haly, a to míčových sportů jako je basketbal, volejbal, házená, futsal, florbal, judo, karate a další. Městská hala míčových sportů poskytuje prostor pro evropské i světové soutěže dalších sportů, jako je například MS v kolové a krasojízdě, MS v kuželkách, Grand Prix v moderní gymnastice atd.

1.387 tis. Kč pro TJ Tesla Brno na úhradu části provozních nákladů sportovního areálu na Halasově náměstí: Multifunkční sportovní areál slouží nejen sportovcům TJ Tesla Brno, ale i veřejnosti, školám všech stupňů a sportovcům ostatních brněnských sportovních a společenských organizací. Areál využívají i členové brněnských organizací tělesně postižených a důchodců. Roční návštěvnost se pohybuje kolem 360 tisíc osob.

Tisková zpráva

Štítky Brno, sportoviště, sportovní areál, Tesla Motors, Grand Prix, TJ Tesla Brno, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno opět podpoří sportoviště pro veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.