Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Problematickou cestu u vily Stiassni by mohla vyřešit směna pozemků

Vyřešení situace s neschůdnou cestou v Pisárkách by v budoucnu mohli uvítat pěší, kteří se s nepříjemnými komplikacemi musí denně potýkat

Dlouhodobé potíže s neschůdnou cestou vedoucí vedle zdi vily Stiassni by mohla vyřešit směna pozemků v Pisárkách. Rada městské části Brno-střed  na svém zasedání vyjádřila souhlasné stanovisko ke směně  pozemků, které jsou v majetku Národního památkového ústavu za  pozemky, které jsou  ve vlastnictví statutárního města Brna a nacházejí se v uzavřeném areálu vily. Konečné rozhodnutí o směně částí pozemků však bude na orgánech statutárního města Brna.  

Důvodem návrhu na směnu je skutečnost, že vedle areálu vily vede blátivá cesta zakončená strmými a provizorními schody vedoucími z Preslovy ulice směrem do Pisárek. Stav této cesty v bezprostřední blízkosti Centra obnovy  památek architektury 20.století je ostudný, přitom ji denně využívá velké množství lidí. Její sanace je ale možná pouze za předpokladu, že budou vyřešeny majetkové poměry," uvedla Mgr. Jasna Flamiková, místostarostka městské části Brno-střed.

V této souvislosti bych chtěla všechny pozvat na setkání a diskusi o revitalizaci prostoru mezi ulicemi Neumannova a Preslova v sále Centra obnovy památek architektury 20. století, které proběhne koncem února (přesné datum zveřejníme na webových stránkách úřadu). Cílem setkání bude shromáždit názory místních občanů k tomu, co v území funguje, co zde nefunguje a aktivity, které byste zde přivítali.  Shromážděné podněty budou podkladem pro zpracování studie studenty 5. ročníku fakulty zahradní architektury Mendlovy univerzity, s kterou městská část navázala spolupráci. Pokud bude městská část podávat žádost o dotaci na revitalizaci tohoto území, je zpracovaná studie její nutnou součástí“, dodala místostarostka Flamiková.  

Tisková zpráva

 

Štítky pozemek, vila, Pisárky, městská část, Brno, Brno-střed, Národní památkový ústav, Jasna Flamiková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problematickou cestu u vily Stiassni by mohla vyřešit směna pozemků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.