Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vnučka psychicky týrala svoje prarodiče kvůli finanční tísni. Hrozí ji až osm let

V neděli přijali policisté na tísňové lince oznámení, že ve společné domácnosti v rodinném domě na Hodonínsku dochází k slovnímu napadání seniorky ze strany své vnučky. Policisté tedy vyjeli toto oznámení prověřit. 

Na místě se dozvěděli, že osmadvacetiletá žena vulgárními výrazy napadla své prarodiče a svou matku, po kterých požadovala finanční hotovost.

Dále jim měla vyhrožovat, že pokud jí nedají peníze, tak je zabije a podřízne. Při projednávání na místě a při výslechu zúčastněných osob vzniklo podezření, že by se mohlo jednat o případ domácího násilí. Celou věc tedy policisté řádně zadokumentovali a prověřili všechny zjištěné poznatky.

Policistům se podařilo zjistit, že nezdárná vnučka dlouhodobě psychicky týrá a vydírá jak svoji matku, tak i své prarodiče. Již nejméně rok a půl se situace opakuje a vyhrocuje. Vždy v závislosti na finanční tísni vnučky, která nikde nepracuje. Prarodiče jí peníze odmítli dávat a tak se stali terčem psychického týrání. Svoji matku také často ponižuje, nadává jí a vydírá, že pokud jí nedá peníze, bude ubližovat prarodičům. Využívá jejich invalidity a nemožnosti se účinně bránit a schválně v noci silně bouchá dveřmi v domě tak, aby je rušila ve spánku a neustále jim sprostě nadává a vyhrožuje.

Na základě zjištěných poznatků policisté ženu zadrželi a eskortovali na služebnu. Po výslechu jí sdělili podezření ze spáchání trestných činů Vydírání a Týrání osoby žijící ve společném obydlí. V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Na dobu deseti dnů ji policisté vykázali ze společného obydlí. O její cynismu svědčí i věta, kterou pronesla během výslechu. Potřebuji peníze, protože chci žít, tzn. "vyčistit si hlavu".

Zdroj: PČR

Štítky peníze, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnučka psychicky týrala svoje prarodiče kvůli finanční tísni. Hrozí ji až osm let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.