Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Festival ohňostrojů v Brně bude hostit skupiny z pěti zemí

Na ohňostrůjném festivalu Ignis Brunensis budou v Brně v létě soutěžit týmy z pěti zemí. Je to o jednu více než v loňském roce. Česko-německý Ignis Brunensis Team doplní skupiny ze Slovenska, Španělska a Portugalska. Na festival chodí pravidelně stovky tisíc lidí.

Na veletrzích cestovního ruchu GO a Regiontour to řekli novinářům organizátoři. Letošní, 19. ročník přehlídky se uskuteční na přelomu května a června. Úvodní předehru z hradu Špilberk obstará 27. května česká formace Theatrum Pyroboli. Soutěžní projekce se konají pravidelně na hladině Brněnské přehrady. O úvod soutěže se postará česko-německý tým pojmenovaný po celé přehlídce. Rozšířenou verzi ohňostroje pak stejná skupina předvede v srpnu ve francouzském Cannes.

Do hlavní části soutěže se po osmi letech vrací portugalský tým Macedos Pirotecnia, který brněnské přehlídce kraloval třikrát v řadě v letech 2005 až 2007. Portugalci jsou nejúspěšnějším zahraničním týmem, který do Brna jezdí. Nyní se populární formace vrací po osmileté pauze. Portugalci se představí v Brně na závěr soutěžní části ve středu 15. června.

Hlavní cenu za nejlepší ohňostroj si loni z Brna odvezli Francouzi z Alpha Pyrotechnie za show s názvem Jak chlapec potkal dívku. Získali i Cenu České televize za nejlepší scénografii. Porota složená z odborníků vybírala mezi díly slovinských, italských a francouzských ohňostrůjců. Vítězný ohňostroj sledovalo 130.000 diváků.

Autoři | Foto Akduji Cool

Štítky Brno, ohňostroj, festival, Ignis Brunensis, Španělsko, Portugalsko, Slovensko, Go-Regiontour, Špilberk, Brněnská přehrada, Cannes, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival ohňostrojů v Brně bude hostit skupiny z pěti zemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.