Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prodejci na Zelném trhu bude letos fungovat v novém konceptu

Nový koncept pro fungování tradičního tržiště na Zelném trhu v centru Brna připravila pro letošní rok městská část Brno-střed. Výběr prodejců vychází ze změny v pohledu na celou problematiku provozu tržiště, kdy byly zohledněny zkušenosti radnice z loňského roku a akcí pořádaných jejím kulturním a vzdělávacím střediskem.

To má zkušenosti s pořádáním farmářských trhů na Římském náměstí a několika ročníků jednorázových trhů na náměstí Svobody (Velikonoční slavnosti, Festival v centru dění, U jednoho stolu). Svou roli sehrály  též ohlasy z akce Advent na Zelňáku a skutečnost, že na Zelném trhu bude  fungovat krytá městská tržnice. 

V konceptu letošního ročníku pokračujeme v tom, co se osvědčilo v loňském roce. Průzkum provedený Fakultou sociálních studií na tržišti potvrdil, že nakupující opravdu preferují místní potraviny a nákupy od místních zemědělců," uvedla Mgr. Jasna Flamiková, místostarostka městské části Brno-střed. 

Tržiště bude nově rozčleněno do několika sekcí, kde návštěvníci najdou jak zemědělské producenty - tedy místní zemědělce, obchodníky s ovocem a zeleninou, ale nově také prodejce  farmářských produktů (uzeniny, zákusky, pečivo, mléčné výrobky apod.). Své zastoupení zde najdou i prodejci řemeslných výrobků," dodala místostarostka.

Nabízený sortiment bude město postupně rozšiřovat tak, aby celé místo fungovalo jako velký potravinový a farmářský trh. Inspirací pro tento koncept byl jak provedený průzkum spokojenosti s fungováním tržiště, který si radnice v závěru sezóny nechala zpracovat, tak kulatý stůl odborníků, uspořádaný radnicí městské části Brno-střed.

Podstatnou myšlenkou nového pojetí tržiště je, aby prostor Zelného trhu byl jednak  atraktivním místem pro nakupující a zároveň působivým  tematicky zaměřeným  celkem, což by se týkalo i jednorázových akcí, jako např. jarmarky, slavnosti, trhy anebo  gastronomické festivaly.

Novou podobu provozu tradičního tržiště na Zelném trhu  schválila Rada městské části Brno-střed na svém zasedání v pondělí 11. ledna. Tržiště v nové podobě zahájí svůj provoz 1. března s provozní dobou v pracovní dny od 6:00 do 18:00 hod., v sobotu pak od 6:00 do 14:00 hod. Prodávat se bude do 12. listopadu, poté se prostor tržiště začne chystat na Adventní trhy. Kapacita tržiště zůstává stejná jako v minulosti, je tedy možné využít více než 100 prodejních míst.

Prodejci se mohou už v okamžiku, kdy podávají přihlášky, seznámit s kompletní dokumentací (včetně vzorové smlouvy). Všechny dokumenty budou mj. k dispozici na webových stránkách Úřadu městské části Brno-střed a na webu (v době jeho zprovoznění) www.trhynazelnaku.cz .

Tisková zpráva

 

 

Štítky Zelný trh (Brno), městská část, Brno-střed, radnice, Brno, Jasna Flamiková, Náměstí Svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodejci na Zelném trhu bude letos fungovat v novém konceptu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.