Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihomoravský kraj loni hospodařil s přebytkem 200 milionů

Ještě před zpracováním účetní závěrky za rok 2015 je jasné, že Jihomoravský kraj hospodařil v uplynulém roce s přebytkem. A to za situace, kdy masivně investoval do oprav a rekonstrukcí silnic, škol, nemocnic a podporoval sport, integrovaný záchranný systém či spolky.

"Jihomoravský kraj hospodařil v roce 2015 s přebytkem ve výši cca 200 milionů Kč. Tohoto výsledku jsme dosáhli především přeplněním rozpočtu  příjmů ze sdílených daní, které jsou stěžejními příjmy kraje. Dodržovali jsme rozpočtovou kázeň, neutráceli jsme nad rámec schválených výdajů i při vyšších příjmech," uvedl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek s tím, že přesnou výši bude kraj znát po zpracování účetní závěrky za rok 2015 a po provedení finančních operací souvisejících s ukončením roku 2015.

Část přebytku navrhne hejtman zapojit do rozpočtu v roce 2016, především do oblasti dopravy. "Chci také navrhnout vznik takzvaného fondu budoucnosti kraje, což bude naše rezerva. V letech přebytkového hospodaření by šla část peněz na strategické investice do budoucna," řekl hejtman, který chce více podrobností sdělit během ledna. 

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, Michal Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj loni hospodařil s přebytkem 200 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.