Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Centrem Brna dnes opět projde skupina vyznavačů tzv. švihlé chůze

Centrem Brna dnes, jako každý rok ve světový den švihlé chůze, projde pochod vyznavačů této filozofie. Minulý rok už tradiční pochod z Denisových sadů na Moravské náměstí zaznamenal účast 140 švihlých chodců. Letos se bude startovat u "žirafy" na Moravském náměstí a organizátoři chtějí překonat 200 účastníků.

Tímto způsobem oslaví chodci Mezinárodní den švihlé chůze (The silly walk). Poprvé se objevila v šedesátých letech v populárním britském komediálním seriálu Monty Pythonův létající cirkus, kde ji jedinečným způsobem předvedl herec John Cleese. 

Monty Python byla původně sedmičlenná britská herecká komediální skupina založená v roce 1969. Pro televizní síť BBC vytvořila seriál nazvaný Monty Pythonův létající cirkus. Tvořilo jej 45 dílů a vysílal se v letech 1969 až 1974.

Účastníky spojuje zájem o humor a jsou fanoušky komické skupiny Monty Python. V seriálu se objevila nejen netradiční chůze, připomínající vysokým zvedáním nohou slavnostní vojenský pochod a tanec, ale i zmínka o ministerstvu švihlé chůze, které vyhlásilo 7. leden dnem švihlé chůze.

Pro dokonalé provedení švihlé chůze je nutné její co nejvíce netradiční provedení. Doporučuje se i vybavení gentlemana, tedy cylindr, kufřík, případně deštník. I brněnští milovníci švihlé chůze se pro dnešní akci stylově obléknou. Minulý rokj si mnozí si přinesli kufříky, a pokud nenašli doma po dědečkovi cylindr, nesli si alespoň deštník.

Letos pochod začíná pod žirafou, tedy u jezdecké sochy Jošta Lucemburského na Moravském náměstí (před kinem Scala) v 15:00. Více informací na facebooku.

Štítky Brno, Moravské náměstí, Monty Python, John Cleese, Mezinárodní den švihlé chůze, Monty Pythonův létající cirkus, Jošt Moravský, Facebook, Kino Scala, žirafa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrem Brna dnes opět projde skupina vyznavačů tzv. švihlé chůze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.