Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hrubá stavba nového studia České televize v Brně už je hotová

Hrubá stavba nového studia České televize (ČT) v Brně-Líšni už je hotová. ČT má stavbu převzít na konci března, kdy by měla začít montáž televizních technologií. Stále se počítá s tím, že provoz by měl být zahájený od září příštího roku, řekla mluvčí brněnského studia Hana Orošová. Studio v paláci Typos ČT úplně opustí.

Stavba nového studia za 299 milionů korun v bývalém areálu Zetoru začala loni v listopadu. Televize využila skelet bývalé správní budovy. "Teď už je v provozu i plynová kotelna a budova se vytápí. Prakticky hotový je vnější plášť budovy," řekla Orošová. Nyní se instalují technická zařízení, tedy vzduchotechnika, chlazení, rozvody silnoproudu a slaboproudu.

Na začátku příštího roku ČT vybere firmu, která zajistí dodávku nových technologií a zároveň zajistí přesun technologií z Typosu. "Stěhování začne v červnu. Od července počítáme s oživováním jednotlivých technologií," uvedla Orošová.

Díky nové budově bude mít ČT v Brně jedno studio navíc. "Věřím, že by se tu díky tomu mohlo vyrábět více pořadů. To však závisí na kreativních producentech, kteří se o výrobu ucházejí. Nicméně nové prostory by ještě mohly zvětšit jejich kreativitu," řekl již dříve ředitel brněnského studia Jan Souček.

ČT opustí studio v centru města v Běhounské a Jezuitské ulici, kde sídlí od svého vzniku v roce 1961. "Kdybychom se snažili modernizovat stávající budovy, které se postavily před druhou světovou válkou, bude to dražší než nové studio a nikdy nedosáhneme ideálního stavu," uvedl Souček. Nové studio se staví přesně podle potřeb televizní logistiky. Až se studio a jeho 250 zaměstnanců přestěhuje, nabídne ČT budovy v centru města v dražbě či přímém prodeji. Za jakou cenu je bude nabízet, zatím není zřejmé.

Vedle nové budovy vlastní ČT i velký pozemek, kde mohou v budoucnu vzniknout například ateliéry či jiná zařízení pro televizní potřeby. Výrazně jednodušší bude také situace s parkováním, která je v centru složitá.

Zdroj: ČTK

Štítky Česká televize, studium, technologie, Brno, studio, Zetor, Jan Souček, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrubá stavba nového studia České televize v Brně už je hotová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.