Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SAKO se o odpad postará i o Vánocích, vánoční stromky do popelnice nepatří

Společnost SAKO Brno se o svoz směsného a tříděného odpadu postará i během vánočních a novoročních svátků. Svážení odpadu v tomto období bude probíhat podle běžného harmonogramu, jedinou změnou bude přesun svozu z pátku 1. ledna na sobotu 2. ledna.

V praxi to znamená, že v pátek odpad vyvezen nebude a páteční odvoz bude nahrazen hned následující den - v sobotu.  Provozní doba brněnských sběrných středisek bude na konci roku omezena jen minimálně. „Uzavřená budou pouze o státních svátcích, tedy 24. až 26. prosince a 1. ledna. Navíc ve čtvrtek 31. prosince budou na všech sběrných střediscích probíhat inventury, proto nebudou v provozu,“ uvedl vedoucí sběrných středisek odpadu Mgr. Petr Brázdil a dodal, že „služba odvozu objemného odpadu od domu bude poskytována jen do 18. prosince.“ Nejbližší termín, kdy si Brňané mohou odvoz objemného odpadu objednat, je pondělí 4. ledna 2016.    

Stejně jako každý rok i letos společnost SAKO zajistí i odvoz odstrojených vánočních stromků. Občané města Brna mají hned několik možností, kam stromek odevzdat. Buď využijí kterékoliv sběrné středisko odpadu, nebo ho mohou odložit na vyhrazená stanoviště, která zřizují některé městské části. Další možností je nechat stromek ležet na stálém stanovišti svozu směsného komunálního odpadu, tedy u černých popelnic. “Pokud je průměr kmene větší než 5 cm, měli by občané stromek rozřezat přibližně na metrové kusy. Lisovací lopata popelářského vozu totiž není schopna silné a dlouhé kmeny stromků zpracovat a mohlo by dojít k poruše lisovacího zařízení na vozidle“, vysvětlil vedoucí svozu odpadu Jaroslav Opluštil.

Pozor na falešné popeláře

Opět letos společnost SAKO zaznamenala již několik případů, kdy se neznámí muži v popelářském oblečení vydávali za zaměstnance odpadové společnosti a vybírali v ulicích Brna peníze pod různými záminkami. „Opakovaně se k nám dostávají zprávy o popelářích, kteří chodí v předvánočním období po ulicích a vybírají peníze. Rádi bychom upozornili, že se nejedná o naše zaměstnance, ti podobné aktivity neprovádí, jsou zakázány a případné porušení je postihováno,“ dodal ředitel společnosti Ing. Jiří Kratochvil.

Tisková zpráva

Štítky odpad, Vánoce, SAKO Brno, Brno, SAKO, Jiří Kratochvil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SAKO se o odpad postará i o Vánocích, vánoční stromky do popelnice nepatří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.