Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně vznikla herna propagující elektroniku a elektrotechniku

Roboti, laserová harfa nebo rotoped vyrábějící energii patří k lákadlům Elektrikária, nové herny, jejímž cílem je popularizovat elektrotechniku. Do herny s patnácti exponáty lze přijít bez placení vstupného. Vysoké učení technické investovalo do stavebních úprav a výroby exponátů asi půl milionu korun.

Cílem malého science centra je hravou formou přiblížit veřejnosti základní principy i možnosti využití elektroniky a elektrotechniky. Návštěvníci se mohou exponátů dotýkat, provádět s nimi pokusy podle návodů a zkoušet jejich vlastnosti. Všechny jsou navrženy tak, aby nikoho nezranil elektrický proud.

"Máme v plánu asi v půlročním cyklu exponáty obměňovat, protože nápadů máme samozřejmě mnohem více," řekl dnes proděkan elektrotechnické fakulty Jiří Háze. Návštěvníci hernu najdou v prostorách fakulty v Technické ulici. Je vhodná pro děti od pěti let i dospělé.

V Brně se popularizaci vědy a techniky věnují také další instituce. První rok činnosti má za sebou velké science centrum Vida!, které provozuje krajská příspěvková organizace v přestavěném veletržním pavilonu. Hernu s řadou interaktivních exponátů najdou lidé v Technickém muzeu. Tajemství vesmíru odhaluje Exploratorium v prostorách hvězdárny na Kraví hoře.

Zdroj: ČTK

Štítky herna, exponát, Brno, Vida

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vznikla herna propagující elektroniku a elektrotechniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.