Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnské Vánoce si o víkendu užijí hlavně děti

Brněnské Vánoce 2015 pamatují i na nejmenší návštěvníky. Turistické informační centrum pro ně také o nadcházejícím adventním víkendu přichystalo mnoho zajímavých akcí. Rodiče s dětmi mohou navštívit víkendové dílny v Sále Břetislava Bakaly, soutěžit v podzemí, vystoupit na věž nebo se projet okolo brněnských památek v minibusu.

Na již tradičních víkendových dílnách si děti v období Brněnských Vánoc mohou vyzkoušet výrobu vlastnoručních vánočních dárků a drobností. V Malém sále Sálu Břetislava Bakaly na Žerotínově náměstí jsou dílny v sobotu a neděli otevřeny od 13 do 17 hodin.

Aktuální program:

  • Sobota 12. prosince: malování vánočního prostírání, malování taštiček na krk, triček, ukázka práce řezbáře, ruční vykrajování mýdel, výroba solí a pudrů, výroba vánočních ozdob z včelího vosku, výroba náhrdelníků a náramků z kamínků a korálků, zdobení perníčků, lisování moštů a ochutnávka.
  • Neděle 13. prosince: malování vánočního prostírání, malování taštiček na krk, triček, ukázka práce řezbáře, tvoření z hlíny, malování keramiky a skla, zdobení perníčků.
  • Malí návštěvníci Labyrintu pod Zelným trhem se mohou zapojit do vánoční hry „O neposlušné hvězdičce“. Pro ty, kteří dokážou splnit všechny úkoly, je nachystaná malá odměna! Pátrat po hvězdičce ve sklepním labyrintu mohou do 23. prosince. Hra je součástí běžné prohlídky.
  • Otevírací doba: úterý – neděle 9.00 – 18.00, prohlídky po 60 minutách. Vstupné: 160 Kč, studenti, senioři, ZTP, ZTP/P, děti do 15 let 80 Kč, děti do 6 let zdarma, rodinné vstupné 2+2 380 Kč.
  • Brno je v období adventu krásné, jen to počasí občas neposlouchá. Co s tím? Řešením je útulný turistický minibus s fungujícím topením, který po městě krouží v sobotu. A navíc: všichni účastníci vyhlídkové jízdy obdrží při nástupu do minibusu drobný vánoční dárek. Termíny jízd: 12. a 19. prosince 2015 10:00 - 12:00 a 13:00 - 15:00 hodin. Trasa trvá cca 120 minut. Nástupním místem je Janáčkovo divadlo.
  • Výstup na věž Staré radnice a pohled na osvícené centrum Brna mohou rodiče s dětmi spojit s návštěvou výstav „Pomalu začalo být zase dobře“ a „Plné ruce práce“ a šifrovací hrou „Tajemství Staré radnice“. Věž je otevřena ve večerních hodinách v sobotu od 10 do 20 hodin a v neděli do 18 hodin. Cena vstupného je 50 korun.

Kompletní program Brněnských Vánoc nejdete na www.brnenskevanoce.cz

Tisková zpráva

Štítky Vánoce, dílna, Břetislav Bakala, malování, výroba, advent, Brno, Janáčkovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské Vánoce si o víkendu užijí hlavně děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.