Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Účastníci Masarykovy konference získají nové kontakty a možnost publikovat své výsledky

Mezinárodní Masarykova konference je největší konferencí ve střední a východní Evropě. Letošní ročník je v pořadí šestý a jako vždy je určena doktorandům a začínajícím vědeckým pracovníkům. Účast na této konferenci umožňuje registrovaným získat zkušenosti, nové kontakty, prezentovat vědecké výsledky a slyšet názory odborníků.

Událost se odehrává elektronicky, takže účastníci nemusí nikam dojíždět a záleží pouze na nich, kdy se zúčastní. 

Mezinárodní vědecké konference ve dnech 14. až 18. prosince, která je jednou z největších v Evropě, se mohou zúčastnit mladí vědci a Ph.D. studenti. Doposud se jí zúčastnilo přes 2000 lidí. „Účastníci konference mají možnost prezentovat aktuální vědecké výsledky, získat akademické a obchodní styky, navázat spolupráci na akademické a firemní úrovni a konfrontovat výsledky a názory s odborníky z různých oborů, pracovišť a firem,“ říká Zuzana Duganová ze sekretariátu Mezinárodní Masarykovy konference.

Díky online podobě konference si mohou zájemci zvolit čas podle svých možností. A vybrat si zase mohou z příspěvků podle vlastních zájmů. Na výběr je například finanční, technologická, ekonomická, psychologická nebo marketingová oblast. Jedním z okruhů je také podnikové řízení. Tato oblast se zaměřuje na okolnosti řízení podniků, včetně organizačních, ekonomických i právních souvislostí. V této části se přijímají texty, které se dotýkají dané problematiky z pohledu teorie i praxe.

Po skončení konference budou vybrány nejkvalitnější texty a následně publikovány v kooperujících odborných periodicích. Dále všichni účastníci obdrží recenzovaný sborník s ISBN s následnou indexací Národní knihovnou ČR, který bude obsahovat plné texty všech příspěvků. Sborník bude předložen citační databázi SCOPUS provozovaný společností Elsevier.

Součástí konference je Cena Wernera von Siemense, kterou dostává výherce soutěže o nejlepší diplomové, doktorské a vědecké práce a o nejlepšího vysokoškolského pedagoga. Soutěž probíhá v šesti kategoriích a svoji zúčastnit se může každý, jejichž práce je zaměřena na technické, ekonomické a vybrané přírodovědné obory.

Záštitu nad konferencí převzalo Národní muzeum v Praze, Středočeský kraj a Ministerstva obchodu a průmyslu Visegrádské čtyřky, konkrétně z České republiky, Slovenska a Polska. Kvalitu konference garantuje jeden z nejobsáhlejších konferenčních výborů ve Střední Evropě. Seznam účastníků je k nahlédnutí na oficiálních stránkách konference www.masarykovakonference.cz.

Tisková zpráva

Štítky konference, Střední a východní Evropa, Evropa, Siemens, Národní knihovna České republiky, Národní muzeum, Polsko, Česko, Slovensko, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účastníci Masarykovy konference získají nové kontakty a možnost publikovat své výsledky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.