Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie zadržela na Brněnsku muže, jenž se vyhýbal trestu vězení

Policejní zásahová jednotka dopadla ve Zbraslavi na Brněnsku 22letého muže, který se půl roku skrýval, protože odmítal nastoupit do vězení. Soud jej tam poslal na deset měsíců za krádeže.

Muž měl v rodinném domě, kolem něhož běhali dva psi bojových plemen, důmyslnou skrýš. Muž byl ozbrojen dvěma revolvery, samopalem a kulovnicí. ČTK to dnes řekl mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek.

Mladík byl odsouzen za krádeže. Policie jej ale podezírá z další rozsáhlé majetkové trestné činnosti. Když nenastoupil v létě do vězení, začali po něm pátrat kriminalisté. Při jednom z pokusů o zadržení najížděl na policisty svým osobním autem.

Pátrání přivedlo policisty až do Zbraslavi. V rodinném domě žije přítelkyně pachatele. Zásahová jednotka se sice dostala přes psy až do domu, žena ale tvrdila, že její přítel v objektu není. Objekt byl prázdný. Až při jeho druhé prohlídce našli policisté skrýš na půdě. Na ní si muž postavil zeď, za níž měl svůj úkryt.

V dalších úkrytech v domě měl zbraně. Zásah byl natolik rychlý, že se k nim nestačil dostat, doplnil mluvčí.

Jihomoravská policejní správa zřídila před pěti lety oddělení pátračů, kteří vyhledávají lidi prchající před zákonem. Ročně jich dopadnou asi 50. Podle pracovníků tohoto oddělení bylo zajištění muže ve Zbraslavi jedním z nejnáročnějších zákroků.

Dopadený muž je už ve vězení. Kromě stíhání za předchozí krádeže mu hrozí obvinění z útoku na veřejného činitele, nedovolené ozbrojování a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Zdroj: ČTK

Štítky věznice, Brněnsko, policie, krádež, Zbraslav, okres Brno-venkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela na Brněnsku muže, jenž se vyhýbal trestu vězení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.