Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zatoulaní psi v Zoo rozsápali tři klokany a lamu

Dnes ráno našla ošetřovatelka Zoo Brno ve výběhu v horní části zahrady tři mrtvé klokany rudokrké a jednu lamu vikuňu a zahlédla dva prchající středně velké psy. Incident přežil samec emu hnědého, který se útoku psů dokázal ubránit.

"Emu je fyzicky v pořádku, ale po této stresové zátěži je umístěn v zázemí zahrady a pečlivě sledován chovateli," řekla Brněnské Drbně mluvčí Zoo Brno Monika Brindzáková.

K podobné události došlo již na jaře letošního roku, kdy ve stejném výběhu byli cílem útoku tři nandu pampoví a samice emu hnědého. Po ní bylo opraveno oplocení výběhu a každý týden probíhají kontroly vnějšího plotu areálu v horní části zahrady.

V těchto místech, v délce přibližně 450 metrů,  je oplocení zahrady již zastaralé, a proto se město Brno letos rozhodlo pro investici v předpokládané výši tři miliony korun právě do modernizace této části oplocení.

"V současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele. Přesto znovu apelujeme a žádáme veřejnost, aby pokud uvidí v okolí zahrady volně se pohybující psy bez doprovodu majitele, aby neprodleně informovali policii nebo přímo vedení Zoo Brno," dodala Brindzáková.

Vzniklá škoda je přibližně 45 000,- Kč a věc nyní šetří Policie České republiky.

Štítky pes, zahrada, Zoologická zahrada Brno, plot, zoologická zahrada, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatoulaní psi v Zoo rozsápali tři klokany a lamu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.