Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

NEJinovátorem Jihomoravského kraje 2015 je společnost FlowMon Networks, a.s.

Vítězem soutěže NEJinovátor Jihomoravského kraje 2015 se stala společnost FlowMon Networks, a.s., která pomáhá firmám po celém světě zlepšovat správu počítačových sítí a jejich zabezpečení proti moderním kybernetickým hrozbám. Druhé místo získala STROJÍRNA OSLAVANY, spol. s r.o., která vyrábí tlumiče pro kolejová vozidla.

Třetí příčku obsadil loňský vítěz společnost ASIO spol. s r.o. působící v oblasti čištění odpadních vod. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhlo 25. listopadu v Centru AdMaS v Brně.

Ocenění NEJinovátor Jihomoravského kraje 2015 je udělováno organizaci s nejlepším řízením inovací a sídlem, či významnými aktivitami v Jihomoravském kraji. „Do soutěže se přihlásilo téměř 200 firem, u nichž odborná porota posuzovala význam inovačních aktivit pro region Jihomoravského kraje, úroveň spolupráce s akademickou sférou, vztahy vůči zaměstnancům i zákazníkům, či vliv na reprezentaci kraje v zahraničí,“ objasnil systém hodnocení prvního kola David Šeich, předseda Unie malých a středních podniků ČR, která soutěž vyhlašuje.

O celkovém vítězi rozhodly výsledky inovačního auditu. „V hodnocení nejlépe obstála firma FlowMon Networks, a.s., která patří ke světovým lídrům v oblasti vývoje a zajištění řešení pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí. Z výsledků auditu vyplynulo, že firma má nejlépe zvládnutou inovační strategii, vysoce kvalifikované zaměstnance podílející se na výzkumu a vývoji a výborně vybudovaný inovační management. Úroveň inovací vítězné firmy převyšuje nejen ostatní účastníky, ale i průměr, který je běžný v řadě zahraničních zemí,“ dodal Karel Kouřil, ředitel Podnikatelského a inovačního centra BIC Brno, které inovační audity ve firmách realizovalo.

Soutěž podpořil Jihomoravský kraj, který dlouhodobě usiluje o pozici lídra v oblasti inovací v ČR. „Kvalita a vysoký počet účastníků soutěže potvrzuje, že podpora vědy, vývoje a inovací Jihomoravským krajem je cesta správným směrem. Inovativní firmy jsou stabilnější, mají vyšší šanci prosperovat a přitahují investice ze zahraničí, což má klíčový vliv na celou ekonomiku regionu a přispívá k jeho prosperitě,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Novinkou letošního ročníku je kategorie Nejlepší malá firma roku pro firmy, které zaměstnávají méně než 50 zaměstnanců. Titul získala společnost MSR Engines s.r.o., výrobce unikátního JetSurfu, který díky závodnímu motoru umožňuje surfování o rychlosti až 55 km/h. Speciální cena Skokan roku byla udělena firmě PLASMAMETAL, spol. s r.o., která disponuje technologií plazmového nanášení vrstev.

1.místo 

Společnost FlowMon Networks, a.s. pomáhá firmám po celém světě zlepšovat správu počítačových sítí a jejich zabezpečení proti moderním kybernetickým hrozbám. Patří ke světovým lídrům v oblastech monitorování provozu a behaviorální analýzy. Tyto technologie jsou podle renomované analytické společnosti Gartner současným trendem v oblasti bezpečnosti počítačových sítí. Vyvíjí a zajišťuje řešení Flowmon, které umožňuje kompletní přehled o síťovém provozu, detailní informace o veškeré komunikaci, včetně přehledu kdo komunikuje s kým, kde, jak dlouho, jak často, kterým protokolem a kterou službou, anebo jaké množství dat bylo přeneseno po dobu komunikace.

2.místo

Společnost STROJÍRNA OSLAVANY, spol. s r.o. se zabývají vývojem, výrobou tlumičů pro podvozky osobních kolejových vozidel. Produkty vyrábí na základě  vlastního technického know-how nepřetržitě od roku 1983. Novinkou je vlastní řešení rotačního tlumiče, který nachází uplatnění např. u nízkopodlažních tramvají. Společnost má ve své struktuře Divizi rozvoje, která se stará o nové projekty výzkumu a vývoje, ale i o rozvoj a modernizaci výrobní infrastruktury. Prostřednictvím kreditního systému společnost zajišťuje vzdělávání zaměstnanců na všech úrovních, aby naplnila statut „učící se organizace“.

3. místo

Firma ASIO spol. s r.o. se zabývá vývojem, výrobou a dodávkami technologií pro čištění odpadních vod, úpravu vod a čištění vzduchu. Disponuje širokým záběrem v oblasti používaných technologií pro čištění vody, které vzájemně kombinuje a dosahuje tak vysoké účinnosti svých zařízení. V současnosti má zastoupení ve dvaatřiceti zemích světa, kde její produkty nacházejí uplatnění zejména při čištění odpadních vod z rodinných domů, obcí, měst, nemocnic a v různých průmyslových odvětvích.

TOP 10 soutěže NEJinovátor Jihomoravského kraje 2015

Umístění v soutěži

1.  

FlowMon Networks, a.s.

2.  

STROJÍRNA OSLAVANY, spol. s r.o.

3.  

ASIO, spol. s r.o.

4.  

KULIČKOVÉ ŠROUBY KUŘIM,a.s.

5.  

LIKO-S, a.s.

6.

Frentech Aerospace s.r.o.

7.  

ENBRA, a.s.

8.  

MSR Engines s.r.o.

9.  

MERCI, s.r.o.

10.  

MESING, spol. s r.o.

Tisková zpráva

 

Štítky Jihomoravský kraj, Flowmon Networks, soutěž, počítačová síť, STROJÍRNA OSLAVANY, technologie, Brno, Česko, David Šeich, Michal Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

NEJinovátorem Jihomoravského kraje 2015 je společnost FlowMon Networks, a.s.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.