Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejvýznamnější podniky pro rozvoj Brna jsou podle průzkumu IIMCE Brněnské veletrhy a Dopravní podnik

Mezinárodní institut marketingu, komunikace a podnikaní (IIMCE) v rámci projektu Partnerství pro místní rozvoj zopakoval průzkum obyvatel Brna. Na dotazy odpovídalo 495 Brňanů starších 18 let.

Na ústřední otázku výzkumu, který hospodářský podnik považují v Brně za nejvýznamnější pro další rozvoj města, byly nejčastěji uváděny Veletrhy Brno/BVV, a.s. a Dopravní podnik města Brna, a.s., které mají podle názoru Brňanů jasně vedoucí postavení. Třetí příčku s patrným odstupem zaujala Masarykova univerzita v Brně. Na dalších dvou místech jsou, znovu se zřetelným rozdílem oproti předchozímu, tradiční domácí výrobce traktorů Zetor Tractors a.s. a IBM ČR s.r.o., zhruba se stejným počtem hlasů.

Druhá otázka se týkala brněnského magistrátu. V odpovědi, v čem respondenti vidí jeho nejdůležitější úkol pro další rozvoj města, nejčastěji obyvatelé Brna uváděli: zlepšení infrastruktury, následované vyrovnanou trojicí odpovědí podpora zaměstnanosti, přesun a rekonstrukce hlavního nádraží a tradičně čistotou ulic. Nelze opomenout také páté nejčastěji zmiňované přilákání investorů.

Stejně jako v předchozích letech i tentokrát prezentované výsledky, zejména o zjištěných nedostatcích vyvolávají u všech zmíněných organizací zcela zřetelnou akutní potřebu lepší komunikace s veřejností. Podobně by měl také Magistrát města Brna zlepšit prezentaci a komunikaci koncepcí, vizí a strategických výhledů dalšího rozvoje Brna.

Navíc v rámci projektu Partnerství pro místní rozvoj by se měl ujmout vůdčí role a iniciovat a podporovat spolupráci uvedených brněnských podniků pro naplnění budoucích cílů města veřejností. Měly by co nejdříve na všechna negativa náležitě reagovat – snažit se o jejich odstranění a následně pomocí nástrojů public relations  je občanům Brna náležitě vysvětlit či případně obhájit.

Podobně by také Magistrát města Brna měl zlepšit prezentaci a komunikaci koncepcí, vizí a strategických výhledů dalšího rozvoje Brna. Navíc v rámci projektu Partnerství pro místní rozvoj by se měl ujmout vůdčí role a iniciovat a podporovat spolupráci uvedených brněnských podniků pro naplnění budoucích cílů města.

Štítky Brno, Dopravní podnik města Brna, projekt, IIMCE, spol. s r.o., Masarykova univerzita, Veletrhy Brno, IBM, Česko, průzkum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvýznamnější podniky pro rozvoj Brna jsou podle průzkumu IIMCE  Brněnské veletrhy a Dopravní podnik  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.