Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Cena dálničních kuponů zůstane v roce 2016 stejná, změní se ale jejich podoba

Co nevidět se dostanou do oběhu nové dálniční kupony. Jejich prodej bude zahájen nejpozději 1. prosince a oproti těm stávajícím doznají podstatných změn. Nová grafická podoba by je měla nejen odlišit od starých, ale také zkomplikovat jejich padělání. A co zajímá řidiče nejvíce, ceny zůstávají na rok 2016 stejné.

Nejpodstatnější změnou je tvar. Roční kupón bude mít nově tvar kruhu červené barvy, měsíční bude ve tvaru čtverce modré barvy a desetidenní bude ve tvaru trojúhelníku žluté barvy.

Vzhledem ke zkušenostem z předchozích let doporučujeme motoristům ve vlastním zájmu neodkládat nákup ročních dálničních kupónů na poslední lednové dny, kdy je největší poptávka po těchto známkách, a zakoupit si roční dálniční kupón pro rok 2016 co nejdříve,“ řekl ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyněk Hořelica.

Ceny zůstanou i v příštím roce stejné. Roční kupón pro rok 2016 má platnost od 1. prosince 2015 do 31. ledna 2017 a jeho cena je 1 500 korun. Cena měsíčního kupónu činí 440 korun a cena desetidenního kupónu je 310 korun.

Napsal Michael Daněk | Foto MDČR

Štítky Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cena dálničních kuponů zůstane v roce 2016 stejná, změní se ale jejich podoba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.