Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Teplárny Brno získaly ocenění v soutěži Ceny hejtmana Jihomoravského kraje za společenskou odpovědnost

Teplárny Brno získaly ocenění v premiérovém ročníku soutěže Ceny hejtmana Jihomoravského kraje za společenskou odpovědnost. V kategorii Podnikatelský sektor nad 250 zaměstnanců obsadily 2-3. místo.

Velmi nás to potěšilo. Ocenění chápeme především jako uznání naší dlouhodobé sponzoringové strategie v této oblasti, která je vedena snahou pomáhat hlavně těm, kteří to ne vždy sami dokáží, a podporovat aktivity, které mají  nezanedbatelný sociální nebo kulturní význam,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Teplárny Brno dlouhodobě pomáhají tam, kde je třeba. Od roku 2010 například cíleně podporují brněnské zdravotnictví či přispívají neziskovým organizacím, které se zabývají handicapovanými či nemocnými, především dětmi a seniory. Na podporu veřejně prospěšných aktivit formou darů vynakládají průměrně 0,1 % z ročního obratu.

Neméně důležité je pro vedení společnosti také péče o spokojenost zaměstnanců. Mezi jejich benefity náleží například příspěvek na sport, kulturu či péči o zdraví nebo třeba „vánoční kapr“. Peníze z tzv. osobního konta, které mají zaměstnanci k dispozici, lze využít také k úhradě školkovného a dětských kroužků. Vedení společnosti se pravidelně schází i s bývalými zaměstnanci-důchodci.

Historicky první ročník soutěže, do něhož se přihlásilo 23 subjektů, vyhlásila v březnu letošního roku Rada Jihomoravského kraje ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou jižní Moravy a Radou kvality ČR. Soutěže se mohly zúčastnit jak organizace podnikatelského, tak i veřejného sektoru včetně škol, nemocnic, sociálních zařízení, obcí a podobně. Smyslem soutěže je veřejně ocenit úsilí organizací, které se společenskou odpovědností aktivně a nad rámec svých zákonných povinností zabývají. Hodnotící kritéria byla rozdělena do několika kategorií, například regionální odpovědnost, sociální odpovědnost či odpovědnost ekonomická nebo environmentální.

Ocenění předal vítězům hejtman Michal Hašek na slavnostním večeru 19. listopadu 2015 v rámci III. ročníku konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti, která se uskutečnila v Multifunkčním centru zámku Lednice.

Tisková zpráva

Štítky soutěž, Teplárny Brno, Jihomoravský kraj, Michal Hašek, Hospodářská komora, Česko, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárny Brno získaly ocenění v soutěži Ceny hejtmana Jihomoravského kraje za společenskou odpovědnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.