Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Návrh rozpočtu Brna na rok 2016 počítá s výdaji 11 miliard korun

Radní Brna navrhují na rok 2016 rozpočet pro město se schodkem 900 milionů korun. Návrh počítá s příjmy přes 10,1 miliardy korun, výdaje budou více než 11 miliard. Rozdíl dorovná kombinace různých financování včetně evropských fondů, řekl dnes novinářům primátor Brna Petr Vokřál (ANO). Rozpočet bude schvalovat zastupitelstvo 8. prosince.

Město očekává oproti dřívějšku vyšší příjmy. "Vyšší předpokládáme především daňové příjmy, a to zhruba o 200 milionů korun," uvedl Vokřál. Téměř miliardový schodek by měly pokrýt kombinace různých forem financování, zejména však dotace z Evropské unie na různé projekty. "V příštím roce budeme nejvíce investovat do dopravní infrastruktury a do školství," uvedl Vokřál. Podle něj jsou velké projekty typu Janáčkova kulturního centra nebo stadionu Za Lužánkami na delší dobu.

Kromě rozpočtu pro město Brno radní doporučují zastupitelstvu vzít na vědomí také rozpočet pro statutární město Brno i s jeho 29 městskými částmi, který je zhruba o miliardu vyšší. Kromě rozpočtu celého Brna návrh obsahuje i rozpočty všech městských částí. Statutární město Brno by mělo mít příjmy 11 miliard a výdaje 12,2 miliardy korun.

Loni v prosinci schválili brněnští zastupitelé pro Brno rozpočet s výdaji 10,7 a příjmy 9,7 miliardy korun, přičemž miliardový schodek měly dorovnat vlastní zdroje. Pro statutární město Brno i s jeho městskými částmi tehdy vzali na vědomí rozpočet při příjmech 10,5 miliardy a výdajích 11,7 miliardy korun.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, rozpočet, Petr Vokřál, ANO 2011, Evropská unie, statutární město, městská část, Fotbalový stadion Za Lužánkami

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrh rozpočtu Brna na rok 2016 počítá s výdaji 11 miliard korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.