Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muslimská Obec v Praze razantně odsoudila noční útoky v Paříži

Muslimská Obec v Praze odsoudila noční útoky v Paříži. Ty si vyžádaly přinejmenším 126 obětí. Při sérii šesti násilných incidentů, při kterých teroristé stříleli do davu či páchali sebevražedné atentáty, utrpělo také 215 lidí zranění, z toho 83 je v kritickém stavu.

„Razantně odsuzujeme jakékoliv násilí na kterékoliv bytosti. A opět důrazně opakujeme, že tyto činy nemají a nikdy nic neměly společného s islámem,“ píše muslimská obec ve svém vyjádření.

Ti, co co útok spáchali, jsou podle vyjádření pouze nihilisté. „Doufáme, že útočníci budou dopadeni a spravedlivě potrestáni. Taktéž vyjadřujeme hlubokou soustrast pozůstalým. Věříme, že se nepodvolíme tomuto tlaku a zachováme si vzájemné pochopení lidství napříč různorodostí,“ uvádí dále vyjádření.

Útok vyvolal velkou vlnu solidarity po celém světě. Desítky lidí přicházejí od rána před budovu francouzské ambasády v Praze položit květiny a zapálit svíčky, aby tak uctily památku obětí teroristických útoků v Paříži.

Na prvním nádvoří Pražského hradu nechal prezident Miloš Zeman vyvěsit černé prapory. Pražská Petřínská rozhledna bude večer nasvícena do barev francouzské trikolory. Takto i mnoha dalšími způsoby reagují lidé v České republice - oficiální místa i obyvatelé země - na sérii násilných incidentů v Paříži, při nichž zněla střelba i výbuchy bomb a o život přišlo přes 120 lidí.

Atentáty v Paříži spáchala podle francouzského prezidenta organizace Islámský stát. Solidaritu s Francií, ochromenou pátečními teroristickými útoky, se snaží projevit města na celém světě, tedy i v České republice.

Napsal Michael Daněk, ČTK

Štítky Paříž, Praha, Česko, Miloš Zeman, Islámský stát, Francie, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muslimská Obec v Praze razantně odsoudila noční útoky v Paříži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.