Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zeman v Brně navštíví sídlo správního soudu

Prezident Miloš Zeman dnes jako první česká hlava státu navštíví Nejvyšší správní soud (NSS) v Brně. Cílem jednodenní cesty prezidenta do justiční metropole budou také Ústavní soud, Nejvyšší soud a Nejvyšší státní zastupitelství.

Zeman se potká s předsedy soudů a nejvyšším státním zástupcem, stejně jako s dalšími soudci a pracovníky všech čtyř institucí.

Obnovený NSS existuje od roku 2003, žádný prezident jej od té doby oficiálně nenavštívil. Zeman se po rozhovoru s předsedou soudu Josefem Baxou zúčastní neveřejného zasedání pléna. Bude také diskutovat s přítomnými soudci a asistenty, uvedla mluvčí NSS Sylva Dostálová.

První Zemanovou zastávkou však dnes bude Ústavní soud, poté zamíří na Nejvyšší soud a po premiérové návštěvě NSS zavítá ještě na Nejvyšší státní zastupitelství. Na závěr jej čeká setkání s justičními představiteli v restaurantu Pavillon v objektu někdejší Zemanovy kavárny.

Podle neoficiálních informací by se při Zemanově návštěvě mohlo mluvit například o zatížení soudů nebo délce rozhodování, kterou zmínil prezident také v úterý při jmenování nových soudců. Nabízí se ještě aktuální témata justiční samosprávy a zákona o státním zastupitelství.

Zdroj: ČTK

Štítky Miloš Zeman, Nejvyšší správní soud České republiky, Brno, Nejvyšší státní zastupitelství ČR, Josef Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeman v Brně navštíví sídlo správního soudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.