Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájemcům o svět podnikání opět otevře dveře Symposium

Podle statistik je dnes v České republice bez práce asi třicet tisíc absolventů a mladých lidí. Organizátoři podnikatelské konference Symposium by toto číslo rádi alespoň o něco zmenšili, chtějí mladé lidi motivovat a pomoci jim při začátcích podnikání.

"Účelem Symposia je vybavit studenty, kteří mají nápad a chtějí podnikat, praktickými znalostmi, kterým je škola nemůže naučit,“ uvedl hlavní organizátor Symposia Matěj Bednář.

Know-how a networking

Konference se bude konat 19.-20. listopadu na Podnikatelské fakultě VUT a návštěvníkům nabídne v sérii přednášek mnohé praktické informace. Přednášky upozorní na počáteční úskalí mladých podnikatelů, pomohou s přípravou podnikatelského plánu, poskytnou informace o marketingu či o získávání potřebných financí na začátek podnikání. Přednášet budou lidé s dlouholetou praxí a zkušenostmi. Součástí akce je i networkingový večer, kde mohou účastníci získat kontakty na budoucí kolegy, obchodní partnery, či jen navzájem sdílet zkušenosti a dodat si odvahu.

Akce se tento rok koná už popáté, v minulém roce ji navštívilo okolo sto osmdesáti studentů a čerstvých absolventů a v průběhu dvou dní vystoupilo více než 20 řečníků. ,,Symposium nadmíru předčilo moje očekávání – výborná témata, zkušení přednášející, skvělá organizace a přátelská atmosféra. Navíc jsem poznal mnoho ambiciózních mladých lidí s podobnými myšlenkami, jaké mám já – rozběhnout vlastní byznys,“ vypráví Jiří Grossmann, jeden z účastníků předcházejícího ročníku.

Podle jednoho z organizátorů Matěje Bednáře jsou největším přínosem Symposia znalosti odborníků z praxe a zkušenosti úspěšných podnikatelů, které může návštěvník ihned zpracovat do svého podnikatelského plánu.

Organizátor AIESEC

Na Symposiu je unikátní fakt, že celý organizační tým je složený z dobrovolníků z řad členů mezinárodní neziskové studentské organizace AIESEC. Organizace vznikla už v roce 1948, dnes působí ve 120 zemích světa a sdružuje okolo 100 tisíc studentů. Cílem AIESEC je v mladých lidech rozvíjet vlastní potenciál, pomáhat studentům vycestovat na zahraniční dobrovolnické ale i pracovní stáže, a též v nich aktivně podporovat možnost vyzkoušet si práci v týmech nebo na vedoucích pozicích.

Více informací webových stránkách

Tisková zpráva

Štítky podnikání, Česko, AIESEC, Jiří Grossmann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemcům o svět podnikání opět otevře dveře Symposium  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.