Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Český Fulldome Festival Brno zná svého vítěze

Na Hvězdárně a planetáriu Brno bylo během prvního ročníku Českého Fulldome Festivalu Brno 2016 představeno osm českých představení, z nichž diváci vybrali to nejzajímavější – Blíže ke hvězdám od Pavla Gabzdyla a Pavla Karase.

Český Fulldome Festival Brno není klasickým filmovým festivalem. Cílem je podpořit tvorbu jakýchkoli pořadů pro originální audiovizuální systémy promítající na polokulovité projekční plochy. Takových sálů, označovaných jako digitální planetária, je v České republice šest. Brno, Hradec Králové, Liberec, Plzeň a Ostrava přišla s „vlastní kůží na trh“ a ukázala své výtvory.

Techmania Science Center z Plzně uvedla tři představení Hluboký vesmír, Pijeme vodu z komet a Výprava do středu Země. Domácí Hvězdárna a planetárium Brno si troufla na Úžasné planety a Blíže ke hvězdám. Planetárium Ostrava připravilo pořad Cesty energie, Hvězdárna a planetárium Hradec Králové Sluneční soustavu 2015 a iQLANDIA Science Center Liberec Jež(íš)kovy voči.

Čestné uznání si nakonec odneslo představení Pijeme vodu z komet z autorské dílny Techmania Science Center Plzeň a živě komentovaný pořad Jež(íš)kovy voči z iQLANDIA Science Center Liberec. Hlavní cenu v podobě křišťálové koule obdrželo na základě diváckého hlasování představení Hvězdárny a planetária Brno, autorů Pavla Gabzdyla a Pavla Karase Blíže ke hvězdám.

Kdo si odnesl jakou cenu, ale není podstatné. Důležité je, že v České republice existuje hned několik týmů, které sebraly odvahu i um a jsou schopny dotáhnout do konce tak komplikovanou produkci pro digitální planetária.

Tisková zpráva

Štítky Brno, představení, science center, Hvězdárna a planetárium Brno, hvězda, Pavel Karas, Plzeň, Liberec, Česko, Ostrava, Hradec Králové, Země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Fulldome Festival Brno zná svého vítěze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.