Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Břeclavi-Poštorné začala demontáž tábora pro běžence

V areálu nevyužívané věznice v Břeclavi-Poštorné dnes začala demontáž tábora pro 300 uprchlíků. Počátkem září ho nechalo kvůli obavě z velkého přílivu migrantů do ČR vybudovat ministerstvo vnitra. Tvoří jej stavební buňky a stany pro 300 běženců. Vše by mělo zmizet do čtvrtečního večera, řekl břeclavský starosta Pavel Dominik.

Hana Malá z tiskového odboru vnitra řekla, že většina věcí skončí opět ve skladech hasičského sboru.

"Z dnešního pohledu se může zdát, že stavba tábora byla zbytečná. Nicméně vznikl za situace, která byla vážná a kdy hrozilo, že k nám budou přijíždět běženci ve velkém počtu. Jsem rád, že tábor zůstal po celou dobu osiřelý," uvedl Dominik.

Podle informací ČTK si dnes stavební buňky odvezla z oploceného areálu věznice v Břeclavi-Poštorné Správa uprchlických zařízení. Ve středu a ve čtvrtek bude na toto místo povoláno přibližně 90 hasičů, kteří složí a odvezou 25 stanů s vybavením. Tyto věci patří hasičskému sboru společně s lehátky, matracemi a dalším vybavením.

Krátce poté by měla Poštorná zahájit provoz jako věznice pro 200 odsouzených. Protože do tamních objektů budou umístěni vězni, Dominik nepředpokládá, že by při případném zhoršení situace mohl v Poštorné znovu vzniknout tábor pro běžence.

Objekt v 90. letech sloužil jako záchytné centrum pro běžence zadržené na nedalekých hranicích se Slovenskem a Rakouskem. Pak ale příliv uprchlíků do ČR opadl a areál byl léta nevyužitý. Převzala jej Vězeňská služba ČR a přestavěla na věznici.

Zdroj: ČTK

Štítky Pavel Dominik, Česko, Ministerstvo vnitra České republiky, Poštorná, Vězeňská služba České republiky, Rakousko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Břeclavi-Poštorné začala demontáž tábora pro běžence  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.