Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Z Brna do Mnichova se začne létat po osmi letech od 16. listopadu

Z Brna do Mnichova začne 16. listopadu po osmi letech znovu létat pravidelná linka. Zajistí ji dopravce bmi regional, který spolupracuje s německou Lufthansou. Denně poletí jeden pár spojů s výjimkou soboty, řekl na tiskové konferenci předseda představenstva společnosti Letiště Brno Jiří Filip.

Představitelé letiště, Jihomoravského kraje i Brna si od zavedení linky slibují zvýšení atraktivity regionu pro obchodní klientelu, vědce i turisty.

Linka do Mnichova není pro Brno nová, začala fungovat už v listopadu 2005, skončila však zhruba po roce a půl jako prodělečná. Taktéž ji tehdy provozoval partner Lufthansy Cirrus Airlines. Město i kraj mají připravenou pro linku a obecně letecké spojení s Brnem finanční podporu v rozpočtu na příští rok. Brno vyčlenilo 15 milionů korun, kraj až 30 milionů korun. Záleží na tom, jaké částky odhlasují zastupitelé. Snahou je přesvědčit univerzity a podnikatele, aby se na podpoře podíleli také.

Vedení brněnského letiště usilovalo o propojení se světem prostřednictvím letů na jedno z velkých evropských letišť několik let. Během nich postupně končily linky například do italského Bergama, španělské Girony, pozastavené je i spojení do Moskvy a aktuálně kromě chaterových letů létají pouze linky do Londýna a Eindhovenu. "Novou linku vnímáme jako významný mezník pro brněnské letiště. Mnichov je nejlepším uzlem, jaký jsme mohli získat," uvedl Filip.

Naše partnerství s Lufthansou nabízí bezproblémové spojení z Brna přes Mnichov do více než 50 destinací v Evropě a Severní Americe. Naši zákazníci mohou využívat vše, co očekávají od leteckých společností vysoké kvality: pohodlí na palubě našich letadel, příjemné letové časy, přesnost a spolehlivost, doplňkové služby na palubě letadla a zavazadla bez poplatků,“ řekl obchodní ředitel bmi regional Jochen Schnadt.

Z Brna bude letadlo ve všední dny startovat ve 12:15, přistávat bude v 11:45. V neděli bude odlétat v 16:10 a přilétat v 15:40, let potrvá hodinu. Původně se přitom hovořilo o tom, že linka bude výhodná díky tomu, že se z Brna podaří dostat do Mnichova brzo ráno. Letecký dopravce vytvořil letový plán tak, aby spojení navazovalo na více než 200 dalších linek z Mnichova do celého světa.

Cena jednosměrné letenky bude začínat na 2150 korunách. Už nyní je možné rezervovat lety například prostřednictvím portálu Letuška.cz. Zpáteční spojení do evropských metropolí pro náhodné prosincové lety stojí zpravidla nejméně 10.000 korun.

Zdroj: ČTK, Tisková zpráva

Štítky Brno, Mnichov, Letiště Brno-Tuřany, Lufthansa, Jiří Filip, Jihomoravský kraj, Evropa, Londýn, Moskva, Severní Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Brna do Mnichova se začne létat po osmi letech od 16. listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.