Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno uhrálo v Příbrami remízu a je už páté v tabulce

Fotbalisté Příbrami ve 12. kole první ligy doma remizovali s Brnem 1:1. Hosté sice vedli po gólu Milana Lutonského, ale již dvě minuty na to srovnal Antonín Barák. Brno už ale remízu udrželo a bodovalo tak popáté z posledních šesti utkání. V tabulce je už páté.

Oba celky nastoupily v poměrně ofenzivně laděných sestavách, ovšem na hřišti to nebylo příliš vidět. Diváci sledovali velké množství nakopávaných míčů a nepřesných přihrávek. Na první vážnější šanci se tak čekalo půl hodiny, než se uvolnil brněnský Brigant, jeho vydařenou střelu ale brankář Hruška vyrazil na tyč.

Příbram sice byla aktivnější a měla více ze hry, do koncovky se však nedostávala. Nepomohla jí ani výrazná převaha na rohy, z nichž nic nevytěžila. Gólmana Melichárka tak vyzkoušel jen dalekonosnou střelou Divíšek.

Levý bek Příbrami byl ke gólu blíže v úvodu druhé půle, kdy jeden z obránců srazil jeho centr na branku, ale Melichárek ještě stihl míč vyškrábnout. Po následném rohu se Rezek snažil o střelu přes hlavu, ale místo toho se zranil a musel být odvezen do nemocnice.

Nahradil ho Brandner, který oživil hru domácích, jenže v 60. minutě přišel brejk Brna, Vávra zatáhl míč do vápna, kde našel Lutonského a střelou pod břevno otevřel skóre.

Z vedení se však hosté radovali jen dvě minuty, než Štípek našel před vápnem Baráka a jeho tvrdá rána zaskočila Melichárka. Příbramský odchovanec se tak trefil ve třetím soutěžním utkání po sobě.

Brno mohlo rozhodnout deset minut před koncem, když postupovalo ve čtyřech proti jedinému obránci, ale Chrien pokazil přihrávku a brejk pohřbil. Víc už oba týmy nevymyslely a rozešly se smírně.

Hlasy po utkání:

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Chtěli jsme to zvládnout tříbodově, ale respektovali jsme dobrou herní pohodu Brna. První poločas jsme hráli profesorsky, drželi jsme míč, ale nebyli jsme nebezpeční. Ve druhé půli jsme chtěli více vysunout Honzu Rezka a být více agresivní, ale přišlo jeho vážně zranění, což nás ovlivnilo. Bednáře dobře pokryl Košťál a chyběla nám tam kvalita dalších hráčů. Nebylo to ono. Naštěstí se nám povedlo rychle vyrovnat a neztratili jsme více než dva body. Šli jsme do rizika, protože jsme moc chtěli vyhrát, a kdyby byl soupeř přesnější, mohl nás potrestat. Ta remíza je nakonec asi zasloužená."

Václav Kotal (trenér Brna): "Po výhře nad Plzní jsem cítil, že kluci mají chuť ukázat, že to nebyla náhoda. Vstup do utkání nebyl ideální, Příbram nás dostala pod tlak, měla standardky. Pak jsme se dostali do šance, ale Briganta skvěle vychytal Hruška. Ve druhé půli jsme se zlepšili, měli jsme brejky, ale proměnili jen jeden. Navíc soupeř rychle vyrovnal. Jsem rád, že to kluci nakonec ubránili. Mohli jsme i rozhodnout z brejku, ale když takovou šanci nedokážeme využít, tak musíme být rádi za bod. Na tabulku se dívá dobře, ale jsme realisté, čekají nás teď těžcí soupeři. Vytváříme si ale dobrou náladu, abychom mohli hrát s těmito těžkými protivníky v klidu."

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 62. Barák - 60. Lutonský. Rozhodčí: Lerch - Hájek, Fišer. ŽK: Barák - Košťál. Diváci: 2268.

Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Tregler, Rezek (51. Brandner) - Pilík, Barák, Štípek (83. Hadaščok) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.

Brno: Melichárek - Malík, P. Buchta, Košťál, Lutonský - Lacko (86. Moukanza), R. Buchta - Vávra (71. Chrien), Michal Škoda, Brigant - Řezníček (90. Schuster). Trenér: Kotal.

Zdroj: ČTK

Štítky HC Kometa Brno, 1. FK Příbram, Antonín Barák, Milan Lutonský, Richard Buchta, Václav Kotal, Pavel Tobiáš, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno uhrálo v Příbrami remízu a je už páté v tabulce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.