Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zoo se připravuje na nekuřácký provoz

Brněnská zoologická zahrada se v těchto měsících připravuje na novinku, kterou bude od 1. ledna 2016 omezení kouření v areálu Mniší hory. Kuřáci budou mít vyhrazena speciální místa dostatečně oddělena zejména od občerstvovacích prostor a dětských atrakcí.

Na základě rozhodnutí Rady města Brna ze dne 12. května 2015, dostalo vedení zahrady za úkol připravit se na realizaci nekuřácké zoo. „Kromě úprav v návštěvním řádu a provozním řádu zoologické zahrady doplníme informační a navigační systému a vybudujeme postupně sedm míst, kde bude možné v prostorách zahrady kouřit. To je samozřejmě spojeno také s finančními náklady, které v celkové výši dosahují asi 700 tisíc korun,“ říká ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Od ledna 2016 budou k dispozici čtyři místa: pod terasou restaurace U Tygra, vedle expozice manula, u Exotária a v Africké vesnici. V další fázi vzniknou další tři kuřácké koutky nad Správní budovou, u Tropického království a v prostoru mezi Dětskou zoo a pódiem v horní části zahrady. Pro vybudování většiny kuřáckých míst je potřeba udělat terénní úpravy, vysázení zeleně, osazení dřevěných plůtků a vybavení stoly, lavičkami a popelníky. Kuřácký prostor nad Správní budovou si vyžádá složitější stavební řešení.

Tisková zpráva

Štítky zahrada, Mniší hora, Zoologická zahrada Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo se připravuje na nekuřácký provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.