Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od pondělí 2. 11. bude cyklistům umožněn vjezd do centra

Od pondělí 2. listopadu 2015 bude cyklistům umožněn vjezd do centrální části města. Půjde o celodenní možnost průjezdu s tím, že jedinou výjimkou je ulice Česká. Tam bude pro cyklisty vjezd zakázán.

Pro dopravu je úzká a příliš frekventovaná. Chodcům by tam cyklisté vadili. Ale i jinde musí dodržovat pravidla silničního provozu a přizpůsobit jízdu pěší zóně. Pokud chce teď člověk projet na kole městem z jedné strany na druhou, musí se centru vyhnout. To chceme změnit,” řekl v minulosti náměstek primátora Martin Ander, který rozšiřování cyklistické dopravy v Brně dlouhodobě prosazuje.

Začátkem týdne tak budou pracovníci Brněnských komunikací postupně přelepovat či úplně měnit dopravní značení. Celkem jde o zhruba šedesát dopravních značek.

Policisté ovšem upozorňují na možné problémy. „V tak zalidněné části města bude obtížné zaručit bezpečnost všem chodcům i cyklistům a často může docházet ke kolizním situacím i ke zraněním,” uvedla brněnská policejní mluvčí Andrea Straková.

Ander ale tyto obavy nesdílí. „V dalších městech, kde to funguje, nemají zkušenosti, že by po vpuštění cyklistů do pěších zón přibylo úrazů a problémů,“ uvedl.

Štítky cyklista, Martin Ander, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí 2. 11. bude cyklistům umožněn vjezd do centra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.