Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravský kraj dá zaměstnancům mimořádnou odměnu 1000 Kč

Jihomoravský kraj dá všem zaměstnancům jeho příspěvkových organizací mimořádnou jednorázovou odměnu 1000 korun. Dostane ji přes 18.000 lidí, řekl dnes novinářům hejtman Michal Hašek (ČSSD). Kraj tak díky přebytku v loňském rozpočtu rozdělí více než 18 milionů korun. Podle Haška je to poděkování kraje zaměstnancům za jejich dlouholetou práci.

Mimořádnou odměnu schválili krajští radní. "Zaměstnanci krajských příspěvkových organizací obdrží peníze v listopadové výplatě," uvedl Hašek. Doplnil, že by byl rád, aby zaměstnanci i v příštích letech pocítili, že má kraj rozpočtové přebytky.

V loňském roce měl Jihomoravský kraj přebytek v rozpočtu více než půl miliardy korun. Zasloužil se o to především vyšší příjem z daní, než se předpokládalo. I letos to vypadá, že kraj bude mít přebytek přes 100 milionů korun, přestože původně plánoval schodek asi 400 milionů.

Jihomoravský kraj má skoro 240 příspěvkových organizací. Z toho je 185 v oblasti školství a 51 neškolských příspěvkových organizací. Kromě škol mezi ně patří například nemocnice a další zdravotnická zařízení, domovy pro seniory, ale také Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje. "V sociálních službách dostane odměnu 2299 lidí, ve zdravotnictví 5821 pracovníků, dále 8992 zaměstnanců ve školství, 637 v dopravě, 42 v meziregionální spolupráci a 221 v kultuře," doplnil Hašek.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, Michal Hašek, příspěvková organizace, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj dá zaměstnancům mimořádnou odměnu 1000 Kč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.