Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Inspekce varuje před čínským světelným řetězem, může zranit elektrickým proudem

Vánoce se blíží a jen těžko si je dokážeme představit bez výzdoby. K ní patří i světelné řetězy, které vám při špatném výběru dokáží atmosféru pěkně rychle pokazit. Česká obchodní inspekce zakázala například prodej čínského řetězu CLUSTER LIGHTS - set 100, který může zranit elektrickým proudem.

Při průběžném monitorování vnitřního trhu Česká obchodní inspekce zjistila v nabídce pro spotřebitele výrobek, který představuje při použití vážné riziko úrazu elektrickým proudem vzhledem ke konstrukčním vadám vidlice a krytu elektronické jednotky,“ uvedla inspekce.

Není to jediný problém, kvůli kterému inspektoři nařídili stažení řetězu z regálů. „Vánoční řetěz se 100 žárovkami a světelnými efekty je dále opatřen klamavými informacemi o způsobu použití výrobku. Česká verze uvádí, že výrobek je vhodný pro venkovní i vnitřní užití, ale na horní části obalu je výrazný nápis INDOOR,“ dodala inspekce.

Výrobce řetězu není znám a na obalu výrobku jsou nápisy CLUSTER LIGHTS, INDOOR, 100, piktogramy a dvojí bezpečnostní a ekologické informace v českém jazyce. Je opatřen čárovým kódem 8595589012442.

Autor: Michael Daněk

Štítky elektrický proud, Česká obchodní inspekce, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce varuje před čínským světelným řetězem, může zranit elektrickým proudem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.