Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Moderní a ekologické. Takové budou letošní Vánoce v Brně

Brněnské Vánoce se blíží. V letošním roce přinese tato akce na brněnská náměstí a do ulic kromě tradičně oblíbeného programu i mnoho nového.

V tuto chvíli chceme veřejnosti představit nové logo a webové stránky Brněnských Vánoc, které ji budou provázet v průběhu celého adventu,“ říká Jana Janulíková, ředitelka Turistického informačního centra města Brna, jednoho z organizátorů Brněnských Vánoc.

Nové logo a přehledné webové stránky

Brněnské Vánoce 2015 budou mít letos jednoduché logo a budou pracovat s lehkou nadsázkou. „Snažili jsme se o moderní a odlehčené ztvárnění, které nepopírá naše tradice, naopak v nadsázce poukazuje na to, co je u nás v Brně specifické a co máme rádi. Věříme, že toto pojetí má dále potenciál přilákat i návštěvníky z jiných koutů republiky či zahraniční turisty,“ vysvětluje Janulíková.

Lidé se s novým vizuálem budou setkávat v ulicích města, na sociálních sítích a také na webu brnenskevanoce.cz. Nový, plně responzivní web je spuštěn k 21. říjnu a postupně se bude plnit informacemi o programu a dalšími zajímavostmi. Již nyní zde mohou návštěvníci hlasovat o vánočním stromu, jenž nakonec ozdobí náměstí Svobody. Letos je na výběr ze tří smrků ztepilých, které rostou v revíru Mendlovy univerzity – Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny.

Zájemci se na všechny tři kandidáty mohou zajít podívat, stromy jsou viditelně označeny a jejich souřadnice spolu s dalšími podrobnostmi naleznou na webových stránkách. Turistické informační centrum letos poprvé připravilo i speciální komentovanou procházku bílovickým polesím. Uskuteční se 31. října ve 13 hodin a povede od Myslivny Lišky Bystroušky v Bílovicích nad Svitavou kolem vybraných stromů.

Jaké jsou Brněnské Vánoce? Ekologické.

Jedním z nosných témat letošních Vánoc v Brně bude centrálně zavedený systém ekologických vratných obalů. „Vratné obaly jsou běžnou součástí zahraničních akcí a návštěvníci kulturních festivalů jsou na ně zvyklí i v tuzemsku. Rozhodli jsme se, že jako první město v České republice zavedeme jejich systém plošně pro celou akci Brněnské Vánoce 2015. Vše se podařilo díky úzké spolupráci magistrátu, městské části Brno-střed a Turistického informačního centra,“ popisuje důvody členka Rady města Brna Petra Rusňáková.

Na náměstí Svobody, Zelném trhu a Moravském náměstí tak budou návštěvníci ochutnávat oblíbený svařák z porcelánových hrníčků od českého výrobce. Alternativou pak budou vratné plastové kelímky dvou velikostí. Po dobu trvání Brněnských Vánoc se počítá s náhradou více jak jednoho milionu nevratných kelímků. „Z ekologického hlediska jsme rádi, že se nám koncept vratných obalů podařil prosadit. Likvidace obyčejných kelímků, na skládce či ve spalovnách, představuje velkou ekologickou zátěž,“ dodává člen Rady městské části Brno-střed a iniciátor myšlenky vratných obalů pro vánoční trhy v Brně Petr Kalousek.

Hrníčky i kelímky budou mít jednotný vizuál odkazující k tradicím Vánoc a českému Ježíškovi a budou ve dvou typech provedení: obecném a ryze brněnském. „Vratné obaly mají vedle ekologického přínosu také nezpochybnitelný estetický benefit, který pozvedne atmosféru letošních adventních trhů. Věříme, že to ocení většina návštěvníků a tento systém se stane běžnou součástí trhů i v příštích letech,“ uzavírá Janulíková.

Tisková zpráva

Štítky Vánoce, Brno, webová stránka, turistické centrum, kelímek, advent, Česko, Ježíšek, Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní a ekologické. Takové budou letošní Vánoce v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.