Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravská policie získala nové zásahové auto

Řešení mimořádných situací, překonávání překážek, rychlejší a bezpečnější zásahy a využití i pro integrovaný záchranný systém. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek předal v pátek 16. října 2015 jihomoravským policistům nové zásahové auto, které pro zásahovou jednotku pořídil Jihomoravský kraj za 4,3 milionu korun.

Jsem rád, že dnes mohu jménem Jihomoravského kraje předat tento dar. Policie, hasiči a další složky IZS s Jihomoravským krajem spolupracují dlouhodobě a já si této spolupráce velmi vážím. Především Vám chci popřát, abyste se z kteréhokoliv zásahu vrátili v pořádku. Vím, že jste nasazováni v nebezpečných situacích, na které jste také cvičeni. Chceme, abyste byli co nejlépe vybaveni,“ řekl policistům při předání vozidla hejtman Michal Hašek. Uvedené speciální zásahové auto je třetím podobným v republice, kterým disponuje policie (po Praze a Ostravě).

Toto vozidlo pro zásahovou jednotku vytváří další možnosti pro řešení mimořádných situací při jejím nasazení. Do budoucna bude i pomocníkem v případě potřeby pro integrovaný záchranný systém. Vozidlo má celou řadu možností, zejména se dostane do vyšších pater, umožní tak rychlejší a bezpečnější zásah. Umožňuje také vytahování imobilních vyprošťovaných osob. Děkuji za podporu Jihomoravského kraje, které si nesmírně vážím,“ řekl krajský policejní ředitel Leoš Tržil.

TIsková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, policie, Michal Hašek, integrovaný záchranný systém, Praha, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravská policie získala nové zásahové auto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.