Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dopravní podnik zkrátí intervaly desítek linek a tím zvýší komfort pro cestující

Od příštího roku zkrátí Dopravní podnik města Brna desítky intervalů linek městské hromadné dopravy, které byly omezeny v roce 2010 v rámci celoplošného opatření. U těchto linek (25, 26, 30, 31, 32, 34 a další) dojde k navýšení počtu spojů zejména v pracovních dnech v době od 5:30 do 6:30 a pak od 18:30 do 19:30 hodin.

U některých linek navíc dojde ke zkrácení plošného intervalu z 30 na 20 minut. Město Brno zároveň rozšíří obsluhu celé Brněnské průmyslové zóny na Černovické terase. Jde zejména o linku 75 a 77. DPMB rovněž zavede expresní autobusový spoj linky 50 ve směru Bystrc – Kohoutovice – Starý Lískovec – Bohunice s prodloužením z Komárova na Černovickou terasu.

Tyto změny schválili na úterním zasedání zastupitelé města, kteří projednávali tzv. Smlouvu o závazku veřejné služby a kompenzaci z veřejné přepravy cestujících uzavřené mezi městem Brnem a DPMB, a.s. Smlouva zajišťuje na příští rok dotaci města na provoz linek MHD částku 1,9 miliardy korun (letos 1,7 miliardy korun). V dotaci města je kromě zvýšení komfortu pro cestující rovněž obsažena částka 150 mil. Kč na krytí pořizovací ceny 20 kusů nových tramvají. „K plnohodnotnému fungování dopravního podniku musíme modernizovat také vozový park. V rámci nákupu nových tramvají ještě jednáme o možné dotaci z regionálního operačního programu EU, proto může ještě dojít ke snížení částky,“ řekl náměstek primátora Richard Mrázek. V rámci diskuze zastupitelů došlo také k jednání o lince 51 a 46. Změny v těchto linkách zastupitelé neschválili.

Dopravní podnik chce zároveň v r. 2016 rozšířit tramvajovou linku 12 do oblasti Technologického parku prodloužením „špičkového“ období cca do 9:30 a od 13:30 do 18:00 hodin.

Celý materiál je také na www.brno.cz

Tisková zpráva
 

Štítky Dopravní podnik města Brna, Brno, dotace, Černovická terasa, Evropská unie, Richard Mrázek, Bystrc, Starý Lískovec, Brno-Bohunice, Komárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik zkrátí intervaly desítek linek a tím zvýší komfort pro cestující  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.